Addicted


Some things never last

Såg till att vakna i rätt god tid för att hinna med allt det sista som ska göras idag. Jag tror att jag helt ärligt kommer hinna med allt egentligen, men det skulle kännas skönt att vara mindre stressad än vad jag faktiskt är. Känns som att jag inte har koll på något längre, jag bara planerar i huvudet och får inte fram något vettigt. Man tycker ju att man borde veta hur man skulle göra. Dom drack vin och snackade skit igår. Fan, jag skulle också behöva massa vin och schysst sällskap.

x Stissa till i datarummet, röja ut för att göra klart allt ikväll.
x Handla det absolut sista som glömdes bort igår.
x Hitta en schysst present till kära S.
x Baka!
x Dammsuga och torka golvet, icke att förglömma ska tvätten tvättas upp.
x Bege mig till föräldrarna och färga håret, alternativt även ta ut bilder från Kefalonia.
x Fixa ljusstakarna.
x Ta en tripp till Systemet (viktigt).

"Livet är det som händer medan du gör upp andra planer"
Gud vad jobbigt det blev.

Inhale - Stone Sour

Munhugg

Idag är en sådan trist dag. Jag börjar inte jobba förrän 14 och tills dess sitter jag här i min ensamhet, knarkar Stone sour och Bullet och städar upp all skit här hemma. Det är så mkt som måste rensas egentligen. Jag tycker inte att det nödvändigtsvis måste vara någon av mina grejer som måste kastas, det är ju inte jag som har flest grejer. Jag tycker inte om att munhuggas, även om jag är ofrivilligt jävla bra på det. Visst vill man inte ha det så mjäkigt att man aldrig någonsin terroriseras, utan det där munhugget skulle det säkert bli sjuukt tråkigt och enformigt, inte alls lika 'passionerat'. Men jag tvivlar på att allt detta munhugg är så jävla sunt i slutändan.

Suffocating - Bullet for my Valentine


Not an easy kind


Just a little more bite

PÅ BETTET?

Taggad

Waah, det kommer runt trettio pers på lördag...bara på eftermiddagen! Hur i hela helvetet kunde det bli så många helt plötsligt i vår lilla lägenhet? Och sen efteråt kommer alla andra för att parta med mig och S med kalashattar och trumpeter. Det kommer bli lite smått kaotiskt, men det är det ta mig fan värt. Jag är taggad till tusen! Här kastar vi inte ut folket vid tolv för att vi ska sova, är det inte fest hela natten sover folket kvar, så är det det brukar vara. Sen att jag ska iväg runt åtta på morgonen på söndagen, det hör inte hit.


Aldrig har jag känt mig så lost.

Through glass - Stone sour


Catched a cold

Gaah, vaknade upp ur en värdelös dröm om halshuggning och upptäckte att det var min hosta som hade väckt mig. Näsan är igentäppt, halsen gör ont och mitt huvud består av en bongotrumma. Dessutom jobbar jag stängning. Det känns faktiskt inte riktigt helt okej. Halshuggning - ja tack. Min frukost innehöll så mkt näring som det möjligen kan finnas i Noskapin och halstabletter, men funtar på ett par extra mackor med jordgubbsmarmelad och en stor fet kopp med mandarinte snart. Just nu skulle jag behöva en kram och en axel att få snora av mig på.

Cold - Crossfade

Sweetie

SHE'S THE SWEETEST TASTE OF SIN

Don't drink and drive

Lördagen spenderades med ingenting vettigt what so ever. Iaf inget speciellt som man lägger på minnet. Tog en tripp till Täby Centrum med F för att hitta ett par brax, men inte fan blev det till att åka pulka inte. Och inte hittade han några schyssta jeans heller, utan spenderade pengarna på ett par wii-spel ist - MarioKart och Link's Crossbow training ink. ratt och pistol. Tog oss hem, och sen satt vi bänkade framför tvn resten av kvällen, i full färd med att skjuta. Det känns fortfarande riktigt bra att jag har highscoret när det är han som har vapenlicens.

P kom över och kirrade sina berömda hamburgare åt oss och E som självklart hade kommit över. Testade MarioKart och frälsta som vi blev över detta körglada tv-spel hamnade vi i soffan med våra malibudrinkar hela kvällen. Och i början var vi faktiskt rätt duktiga, innan det spårade ur rejält vid magic mushroombanan. 
Så vid halv 2 på natten, efter P hade gått för länge sen och han hade gått och lagt sig, begav vi oss ut på en hejdundrande promenad (fram och tillbaka till Statoil), då vi kramade träd och gjorde snöänglar. Han tyckte vi var dumma i huvudet, och visst kanske vi inte såg så friska ut egentligen, men fy fan vad mysigt det var. 
Efteråt tänkte vi försöka klara de sista äckliga banorna, men snöfärden måste ha fått oss att nyktra till rejält, för helt plötsligt gick det jättebra igen, och lika lätt klarade vi hela spelet. Så efter vi konstaterat det här med "don't drink and drive" tyckte vi att det kanske var dags för sängen, eller den rutinerade med ack så sköna soffan för Es del.  

Det var faktiskt en riktigt nice lördag, även fast vi för en gångs skull höll oss borta från Magasinet.

I like phone sex, don't I?


Tusen hål i nacken

WIHOO! Det var snöstorm när jag vaknade. Det är -3 grader, och snön ligger vid och orörd utanför fönstret. Jag är överlycklig. Mamma ringde t o m och frågade om jag var glad nu, dear God vad jag har längtat efter den här vita sörjan! Han drog upp mig från sängen och pussade mig på näsan för att visa att det snöade, och han vet hur mkt jag tycker om snö. Det var lite gulligt. Han slutar två, sen blir det till att kolla på brax och sen, om jag har tur, så ska vi åka pulka efteråt. Å VAD KUL!

Nightmare before christmas soundtrack

Men ändå

Det låter faktiskt inte helt fel med att vara själv en hel fredagskväll. I teorin låter det riktigt jävla bra att ligga ensam i soffan och inte bry sig ett skit om allt runtom. En kväll någon gång ibland känns det faktiskt tillåtet att bara få vara. Nackdelen är att det är så i dom första två timmarna, sedan kommer ångesten över att man kunde ha gjort något roligt, något vettigt, något vafansomhelst. Man lyssnar på musik och börjar tänka för mkt, ist för att öppna den där flaskan med vin som ligger och väntar på en i kylen. Usch. Det är jobbigt att vara ensam hemma också. Man har ingen att terrorisera. Eller krama. Eller bråka med. Tacka vet jag att E och U hänger på msn så man får snacka av sig lite iaf. Jag kanske egentligen inte alls skulle vara så jättesocial om någon var här med mig. Jag kanske egentligen är alldeles för trött för det när allt kommer omkring. Egentligen. Men huvudet fylls ändå med orden "men ändå..."

White trash beautiful - Everlast


Heartbeat

Even if your heart would listen, doubt I could explain

Illusions

"...standing at the top of my game
with no passion left to play
by mistakes I make to build conclusions
I have thrown them all away
qustionsmarks are still the same
but have no energy left to scream
is happy endings an mind-made-up-illusion
or nothing just for me, a dream 
could someone please cut the rope
reality have nailed around my lungs
longing for the air we used to share
and the way you faught my tounge
isn't he right, or am I just wrong
have really no energy left to fight
how many wrongs must I have
to finally see something right..."

Stupid



Snowflake

Är det bara jag som väntar på snön? Som tycker att det är så mysigt nu när det är kallt och det är tillåtet att ha på sig alldeles för stora, tjocka tröjor och raggsockor. Jag älskar vintern. Det är något visst med den när man väl tänker efter. Jag saknar snön, jag vill åka pulka.

Dessutom är jag julkär. Dom flesta får panik så fort den första julreklamen visas, eller när åhléns börjar sälja julkulor och bockar i november. Själv kollar jag upp grejer i smyg i oktober, för att planera mina årliga julinköp. Dessutom ska våra fördelsedagar firas den första advent, så det är mkt som ska göras. Har skrivit en A4 lång planeringslista, och det är bäst att det blir som jag vill. Iof kanske det är en bra idé att styra upp det här med ledig från jobbet den dagen...blä, måste ta ett snack med min babian till chef. Not really up for it, han är ett freak - på ett negativt sätt.

Sweet like chocolate - Shanks & Bigfoot 

Oh, coolt

Vad skulle hända om världen var upp-och-ner? Vad skulle vi göra om himlen plötsligt blev lila och alla grodor rosa? Hur skulle vi bete oss om tiden inte fanns? Om forever var hela tiden. Vad skulle hända om Jorden plötsligt råkade krocka med Mars, som skulle fastna i Atlanten, så  var det bara att ställa en tillräckligt lång stege mitt i havet, så var det bara att trippa upp och bygga en koja där? Om Gravitationen plötsligt blev omvänd, så vi går runt på huvudet ist? (det låter iof ingen höjdare med konstant bad hair day). Vad skulle du göra om tungan plötsligt actually blev svart och näsan lång när man ljög och ögonen fyrkantiga när man tittade på tv för länge?


Vad skulle jag göra?

Tja, jag lär ju iaf bli överraskad och det hör inte till vanligheterna. Rutinerna skulle brytas och alla säger ju att omväxling förnöjer. Det kanske skulle kunna bli så jävla bra? Eller är det bara jag som tänker för mkt så här med sömn i ögonen och huvudet nästan i tangenbordet igen?

The art of losing - American HiFi
 

Cyanide


Skratta mer - it's my life

Jag har tänkt en del. Jag kan inte hålla på så här. Nästa år får det ta mig fan inte vara likdant igen, i två års tid har jag sagt samma sak, men nu får det ta mig fan vara dags. Jag är rätt bra på att bryta alla nyårslöften jag lägger till med, men nu jävlar får det vara nog. Det är dags att koncentrera sig på sig själv. (inte för att jag ska sluta tänka på dig, sötis)

NYÅRSLÖFTEN

Skratta mer.
Dricka mer vin.
Skaffa nytt jobb.
Slappna av mer.
Inte tänka för mkt.
Gå upp mina 6 kg.
Odla schyssta naglar.
Ta fler kort och minnas mer.
Få arslet ur vagnen och göra saker.
Fortsätta med den påbörjade träningen.
Börja plugga, måste äntligen ta itu med matten.
Vara duktig och använda bettskenan och glasögonen mer.
Helt enkelt bli, och fortsätta vara, den som alla kallar Stéphanie.


It's my life - Bon Jovi


11.55 betyder 5-i-12

Tack, det känns så jävla bra att bli utsatt för dumförklaringar av Dig.

Jag har fått ett extrajobb! Kan inte med ord beskriva hur Glad jag är! I en leksaksbutik dessutom! Gud vad kul, det är sant som dom säger att det faktiskt passar mig perfekt, som handen i handsken, kuken i kondomen eller vafan man nu vill likna det med. Jag är så otroligt barnslig, det är inte många tjugoettåringar som spelar pokémon, som startade upp sin gamla tamagotchi, som ställer sina ponnyhästar bredvid den bästa kompishästen, som har hjärnan överfull av nostalgiska minnen av vartenda barnprogram och kommer ihåg nästan varenda introlåt. Jag är faktiskt jättebarnslig (det kunde du inte tro va?). Jag tror alltså att jag kommer trivas där. Visst gäller det bara en kort tid, men förhoppningsvis kanske resumén av tiden öppna nya dörrar inför min framtida karriär som whatever. Tack, E, du är ta mig fan en ängel.

Paradise City - Guns'n'Roses

Desperat vinhagga

Det är fredag. Egentligen hade jag inga planer. Jag tog en lång dusch, tog bort allt smink, lät håret självtorka och bli så bad som det bara kan bli när det inte är massa klet i det, myskläder är på och man liksom känner sig...jag vet inte, men det känns "okej" att inte göra något bara för att det är fredag - lördagen kommer alternativt spenderas på en inflyttningsfest, så man kan ju ladda inför morgondagen.

Men fy faan vad man känner sig s k i t t r å k i g 

I synnerhet när han sveper sin tredje öl och ska dra ut med sina polare, då känner jag mig som den gråaste musen ever. Och vad gör man då? Telefonboken åker fram och man försöker hitta någon stackare som hör mitt desperata rop på vin, och som känner att hon vill ställa upp. Upptäckte till min förskräckelse att jag inte har så stort umgänge av partypeople som jag hade förut (en nackdel med att växa), men jag tog fram ett urval nummer och försökte få tag på mina kompisar...men nej, dom vet inte vad den gröna luren på mobilen gör. Så i slutändan var det bara ett nummer kvar att ringa, och hon hörde actually hur stort behov jag hade av min kylda flaska chardonnay, massa skratt och schysst sällskap. Så med en snörvlande näsa är hon på väg hit, du är bäst, E!


Men jag undrar fortfarande vad det ska bli av oss två.

Mr. Right

Tror ni på den rätta? Han med stort H, din soulmate, andra hälft, riddaren på vit häst eller vafan man nu vill kalla honom? Det sägs att det finns en för alla, kanske flera som har ett tatuerat bocktecken på skinkan för att man ska veta att han är en av dom rätta alternativen. Eller kanske finns det bara en "rätt", och å ena sidan är det en tröst då man kan ta till sig detta synsätt exempelvis genom att tänka "not meant to be" i slutet av ett förhållande, men å andra sidan kanske man var så betuttad i killen att man ist blir orolig för nu har man ju liksom redan avverkat "den rätta", iaf ett av alternativen och vem fan vet hur lång tid det tar innan man hittar alternativ nummer två, eller ett substitut för "den rätta" (exempelvis alla dessa killar man har som backup som man ska gifta sig med om båda är 40 bast och fortfarande singlar). 

Eller så finns det helt enkelt ingen som är helt och hållet rätt.

Det känns som att ju mer jag tänker på det här, desto kräsnare blir jag. Och med detta synsätt så känns det ändå okej att vara äckligt kräsen, för min riddare på vit häst (eller helst svart häst) ska vara allt jag vill ha, och lite därtill. Om det finns en person som är "rätt", så är det klart som fan att han ska vara drömkillen för var och en. Det är väl inte så konstigt? Eller drömkille och drömkille, det gäller att ha tillräckligt med kompensationer för de mindre attraktiva egenskaperna.

Eller så finns det helt enkelt ingen som är helt och hållet rätt. 

Vad gör man då?


Jag vet inte om jag riktigt tror på det här med "ödet" och "den rätta" för alla och jade jade jade, utan jag tror att världen är full av alternativ, och varje snubbe man blir tillsammans har potential att bli "den rätta", man får liksom skapa sin egen riddare på vit, svart, prickig häst eller whatever.

Eller så finns det någon som faktiskt är "rätt".



Och ofta känns det som att jag vaknar upp med honom varje dag.

Favouriteword

Krackelera - det lägger sig så fint i käften.


Carry on - My Chemical Romance

I'm not perfect, and I don't claim to be

Excuse the mess, I didn't see you from behind
I caught a glimpse, but the reflection's only mine
It's almost like I'm paralyzed and locked outside myself
What I don't need is to concede because I won't be someone else
I am not perfect and I don't claim to be
And if that's what you wanted
Well then I'm so sorry

How about a better version of, the way that I am
How about a better version that, makes me understand
How about a better version of, the way that I am
The way I look, The way I speak,
How about a better version of me

Excuse the wall, I put it up from time to time
A silver shade, and the design is all mine
It's just a maze that everyday I seem to be stuck in
It never seems to fade away but I pray for the day it ends

I am not perfect and I don't claim to be
And if that's what you wanted
Well then I'm so sorry

Better version - Shinedown

Fredagsmys

Självklart var det vin på gårdagskvällens schema. E kom självklart över, och självklart lyssnade vi på många 90-talslåtar och självklart begav vi oss till Magasinet vid 12. Jag slösade bort 100 spänn på Black Jack (att man aldrig fattar när det är dags att sluta!) och drack en P2, rom&cola och världens godaste, läskigt söta, rosa mjölkdrink man kan komma på. Bartendern visste inte ens vad det var han hade kokat ihop. Men god var den. Det var mkt folk, M var där och var full och kåt som vanligt, tanten hånglade med en tjugoåring (så nasty!) och ja, det var som vanligt med andra ord. Satte en säkerhetsnål i örat, det hörde iof inte till vanligheterna.

Och nu sitter jag här och skriver medan jag väntar på att E ska vakna upp ur soffpositionen hon intog på min soffa igår.

Summer of 69 - Bryan Adams


A minute of beeing like whatever

Jag är så jäkla uttråkad. Faktiskt. Att jobba deltid låter skönt, men vad gör man dom tre-fyra dagarna i veckan man är ledig? Det är inte så kul som det låter, visst kan man göra massvis man tycker om, men vill man verkligen göra det ensam? Jag är alldeles på tok för social för det. Blev inringd till jobbet igår, och jag nästan hoppade högt av glädje över att ha kunna spendera dagen på ett någorlunda vettigt sätt. Jag tror min butikschef tyckte att jag var dum i huvudet eller något när jag svarade "ja tack, gärna". Och vilken adrenalinkick jag fick - dom är underbara. Jag tycker om adrenalin, man känner sig mer levande då.

Hur gör man annars för att ta sig igenom en dag utan att känna att minuterna, timmarna, bara tickar iväg och aldrig kommer tillbaka? "a minute of beeing like whatever is a moment you could be happy". Visst har jag börjar träna, men eftersom det är sjukgymnast blir det bara en timme åt gången, och sen då? Jag vill göra roliga saker, jag har ingen lust att tillbringa dagarna med att dammsuga under soffan, torka av listerna eller skura bakom ugnen bara för att fördriva tiden (även fast det kanske är vettigt och duktigt, och egentligen måste göras). Så vad gör man, gör man något över huvud taget eller fortsätter man bara skriva meningslösa inlägg i sin blogg?

15 sätt att fördriva tiden i sin ensamhet

1. Egotripp - en timmes dusch, fixa naglar, fila fötter, vaxa benen och skrubba rent bakom öronen
2. Ta en långpromenad med musik i öronen och ev. ett par stavar så man känner sig 10 ggr duktigare
3. Försöka utveckla något litet intresse man själv tycker är kul, ex. simma, fota eller sticka ett par vantar
4. Gå och få massage
5. Bygga en koja och ta en power nap (Powernap är iof inte något man kallar "kul", och bygga kojor är ju rätt socialt...)
6. Åka till stan med en bra bok och sätta sig på ett av alla underbara fik som finns
7. Baka kanelbullar och bjuda grannen på kaffe (om man över huvud taget brukar prata med sin granne såklart, vilket undertecknad inte gör)
8. Göra något som man har tänkt på, men aldrig kommit till skott med...typ klistra in foton i en scrapbook eller nåt
9. Skriva Brev till en kompis, fattar ni hur länge sen det var när man senast fick ett handskrivet brev? Lite charmigt
10. Titta på kläder, egentligen inte så kul själv, men man är tusen gånger mer effektiv då
11. Rensa garberoben (alternativt sambons garderob för att ha lite roligare)
12. Måla alla 20 naglar i olika färger (gäller dom som har 20 olika nagellack)
13. Ta ett glas vin och mima till lili&sussi framför spegeln (dock alkisvarning)
14. Jag är ju iof också en sådan person som kan sätta mig med körkortsteorin
15. Skriva listor på vad man kan göra ist för att göra något av det man skriver

All I ever wanted - Shinedown


Just another day

Idag är den sådan dag då man egentligen har något vettigt att skriva, men känner att man vill skriva...ja, nåt.
Idag står det egentligen mkt på schemat, men eftersom jag är expert på att komma på mkt mindre vettiga och eventuellt roligare saker att fördriva min tid med får vi helt enkelt se när jag väl tar itu med det. Jag har ju trots allt hela dagen på mig; måste hämta intygen, handla lite vin (alternativ använda upp en kvarlämnad dunk i kylen) och tilltugg, städa upp lite i det, inte alltför stora för en gångs skull, bombnedslaget och sen invänta J vid halv 8 för att ta en maratontittande på sällskapsresorna. En helt okej onsdag tycker jag, maraton händer ju inte i vanliga fall direkt. Skulle vara kul om H också tryckte in sin söta nuna, men vi får se om jobbet kallar.



Och ja, jag tycker faktiskt att det är skönt att duscha.


All I ever wanted - Shinedown

Halloween

Abdulla - självmordsbombaren. Spiderella. dödsängeln och en hängd ängel. Häxan. Kaninen och Kossan. Den fängslade negern. Bloody Mary. Austronmauten. Uteliggaren och inbrottstjuven med strykjärn, handklovar och piska. Braten och alla offer. Två spydde. En däckade. Dom bråkade. Epilepsiljus i vardagsrummet. Krossat glas i datarummet. Rött ljus i hallen. Dansgolv i vardagsrummet. Albert vaktade drickan med isklampar i år igen. Golvet har nog aldrig varit så vidrigt. Men det var det ta mig fan värt. Kvällen var lyckad, iof brukar våra fester vara det, men...den här var lyckad. Alla hade jättekul, även om ett par inte kunde andas riktigt. Massa sprit kvar i kylen - yay! Så går det liksom till i Väsby.



The heretic Anthem - Slipknot

Heartbeat

Förlåt för allt, hjärtat
Du vet att du är mitt allt.

RSS 2.0