The tragic part.

"...my words don't seem to be broken
but hiding secrets only deaf can hear
Covering all the feelings
which my body cannot bear

buried down the endless line
hoovered under life itself
beak my shoulders crack by crack
pretending I'm someone else

A kamouflage to all the lies 
my words do rest a while
One alone and empty soul
and here I stand and smile

Laughing by all the tragic things
my shadow scream 'shut up'
pill by pill come down my throat
waiting for some luck

tears would fall if you knew
they'd crash to build a sea
in my bubble its hard to breath
even more - to say 'help me'..."

/Anonymous


Don't give a fuck

Den här dagen har verkligen börjat skit. Den var skit redan igår, och det verkar inte ha velat svänga runt än.

Igår började dagen faktiskt rätt bra, solen sken när man kom tidigt till jobbet och människor var actually trevliga. Spanade in det fina vädret från kassan, och väntade på att klockan slog tre. Ringde halva bekanskapskretsen efteråt för att kolla hur alla mådde, och det är alltid trevligt. Mitt dåliga samvete var tvungen att skärpas på nåt sätt. Hur som helst var det bra humöret fortfarande bra när man kom till Väsby halv 5 med planerna om att åka vattenskoter med ett gäng tomtar, men började sina när jag insåg att jag fick stå ut med så mkt dryghet att jag nästintill small av, och fick ännu mer skit om jag kommenterade det (kommer aldrig förstå varför jag tvingas ta replik efter replik och inte är tillåten att bita tillbaka).
Då hade dessutom solen försvunnit och regnet gett sig tillkänna så det gjorde ju faktiskt inte saken bättre. Dock var vi fortfarande lika taggade på att åka, och med tre vattenskotrar bar det av iaf till Viggbyholm gästhamn, klädda i badkläder och en alldeles för liten flytväst.

Eftersom det var rätt höga vågor skulle jag bli upphämtad en bit bort där vattnet inte var lika vilt. Stod och såg på ett tag medan packet flög fram över vågorna, och snackade lite med S och H. Rätt trevligt eftersom jag inte träffat dom på typ ett halvår. Efter ett tag kommer mannen tillbaka, och "yay, äntligen!" tänkte jag.
Men det skulle jag inte gjort.
"S, ska inte du åka?" sa han och syftade på den 90kgs kolossen bredvid mig som flinade och sa att nej, knappast. Så jag sa att jag gärna ville åka, men det verkade inte spela någon roll eftersom det bara var den andra S som gällde. Idiot. Efter ett tag i regn, kyliga vindar och fortfarande dryghet, tappade man självklart sugen och visade de genom att gå därifrån och fick höra dryga rop om vilken treåring jag var.
Herregud, ansträng dig verkligen inte.

Satt i bilen utan att säga ett ljud en timme innan vi kom hem igen. Har inte ätit sedan frukost, ont i magen och fruktansvärt tjurig och med alldeles för höga förhoppningar. Magen gjorde så galet ont just då, och la mig ner för att inte känna av dom. Fick ett par hånfulla kommentarer som inte var värda att svara på, utan tog mig upp och gick dubbelvikt för att knapra i mig ett gäng bedövande piller. Det uppgraderades till en arm om axlarna och jag, fortfarande tjurig men utan ork att göra något åt det, bara lät allt va. Gick och la oss och totaldäckade.

Vaknade 7 imorse av en hejdåpuss, och kom på en gång på att oh no, det är onsdag - sjukgymnast klockan 8 eller 9. Antagligen 8 som vanligt, och tog mig upp, och begav mig till  Vallentuna. Skulle ringa F, men upptäckte att skithögarna på Comviq inte hade registrerat min betalning, så dom hade stängt av mitt abonnemang. Idioter. Utan musik på bussen tänkte jag alldeles för mkt och blev så galet irriterad på allt som dök upp och förvärrade morgonen ytterligare. Kom till Vallentuna 7.30 men skulle självklart vara där 9. Blev bjuden på årets starkaste kaffe som fick mig att piggna till lite. E kom 8.45 och jag blev genast utklädd till nåldyna, och idag gjorde det så galet ont att jag bara ville grina. Hade dessutom glömt träningskläderna, så med en vit lögn gick jag därifrån efter 45 min och fick vänta 20 min på tåget. Det fina vädret från igår är som bortblåst. Kommer till föräldrarna, och upptäckte att dom inte hade frukost hemma. Tog med mig papsen och införskaffade mat och hämtade ut den första gardasilsprutan, samt annat apoteksjox som gick på typ 2000 spänn. Kom hem och skulle ringa skithögarna på Comviq, men hamnade i en 40 min telefonkö. Lite smörande från kundtjänstemannen senare skulle min telefon komma igång igen, men nu typ 2 timmar senare har den fortfarande inte gjort det. Idioter.
 
Och när man äntligen fått igång den och äntligen ringer för att hoppas på att den dåliga dagen bli en smula bättre,  upptäcker man att det faktiskt inte är jag som bara har lite pms, utan att han faktiskt inte vill anstränga sig. Flickvän, jag?

Så gick det med den kontakten med omvärlden.
Nu vill jag stänga in mig igen.
 

Best friend with the boogie man

Jag tror att jag har kommit in i en period då jag sover alldeles för mkt. Det har varit lite too much, och nu ger jag mig och ska bry mig mindre. Måste bara lära mig gå upprätt när kvinnsen tittar in, hitta matlusten, fylla dagarna med vettiga saker och försöka ta upp kontakten med omvärlden. All over again.

Change my name - Sugarcult


Hummingbird

...


Well, I never want to see you unhappy
I thought you'd want the same for me


Goodbye, my almost lover
Goodbye, my hopeless dream
I'm trying not to think about you
Can't you just let me be?
So long, my luckless romance
My back is turned on you
Should've known you'd bring me heartache
Almost lovers always do


We walked along a crowded street
You took my hand and danced with me
And when you left, you kissed my lips
You told me you would never, never forget


I cannot go to the ocean
I cannot drive the streets at night
I cannot wake up in the morning
Without you on my mind
So you're gone and I'm haunted
And I bet you are just fine


Did I make it that
Easy to walk right in and out
Of my life?


 

...

Almost lover - A Fine Frenzy

Osocial

Grattis lilla mamsen på 50 årsdagen!

Jag väckte pappa och syster halv 8. Upp och göra melon- och bärfrukost och självklart en varsin flaska champagne, och slå in resten av presenterna. Skriva lite kort och leta fram den lilla flaggan. Hämta in alla inlåsta blombuketter från garaget. Sjunga för full hals och smälla ett par fem smällare. Beställa taxi kl. 11, åka en tur till Drottningholm och luncha på en nätt liten ångbåt. Cesarsallad, kyckling med baconsauté och vaniljglass med marschmallows, chokladsås och grädde - allt med champagne och vin. Galet gott! Ta oss hem och slumra till framför "låt den rätte komma in" (en rätt värdelös svensk vampyrfilm). Bli upphämtade senare på kvällen för att ta oss till Nygårds och dricka ännu mer mousserande och vin, och äta ännu mer gott. Smörstekt sparris, en perfekt blodig biff, och flädersorbet med blåbär och självklart en cappuccino.

En riktigt lyckad och trevligt födelsedagsfirande med den närmaste släkten.

Fick sen sljuts till Väsby för att ev få sova ut för en gångs skull imorse, men kom i sista stund på att jag skulle till E och träna. Inte alls upplagt för något sånt hurtigt. Kom hem, placerade mig här och har inte kommit härifrån. Ska ta en 20 minutare nu innan jag måste i med lite mat och tvingas iväg för att jobba lite extra.

Idag är en galet jobbig och väldigt osocial dag.


Chicken

Känns som att jag är så fruktansvärt trött konstant.
När hade du tänkt att man ev. skulle kunna få sova ut?



Jag har köpt en tredje kruka. Så nu ska jag sno lite jord från mamma och plantera basilika, gräslök och mynta, och hoppas på att jag har något som man skulle kunna vara gröna fingrar. Nu är dom typ...någonstans mellan kycklingvit och ljusblå. Lite sol, ja tack?

Suspicious minds - Elvis Presley


I'm not broken



"...playground schoolbell rings, again
Rainclouds come to play, again
Has no one told you she's not breathing ?
Hello, Im your mind, giving you someone to talk to
If I smile and don't believe
Soon I know I'll wake from this dream
Don't try to fix me
I'm not broken
Hello, I'm the lie living for you so you can hide
Suddenly I know I'm not sleeping
Hello, Im still here, all thats left
Of yesterday..."

Hello - Evanesence




Annoyed

Allvarligt, har du inte mål i käften?

I can see clearly now, the rain is gone

Kul att skokanten på mina nyinköpta vita tygskor från Lacoste lyckades sära på de två stora jumboplåstren jag klistrat fast på min häl, och slet upp mitt redan kraterliknande sår från tisdags. Vilken bra start på dagen att ta sig haltandes från busshållsplatsen, för att sedan hemma upptäcka att blodet smetade ut sig på baksidan av min vänstra sko. Har amatörmässigt rengjort och bandagerat om med nya plåster och kirurgtejp, och nu är det dags för frukost innan jag blir alltför grinig.


Rehab - Rihanna


Deadlines

God, jag är så galet trött just nu så det är löjligt.
Tror att det skulle vara dags för ännu en tjugominutare, om inte pappa behövde så mkt assistans just idag, just nu. En liten tripp where ever för att mäta whatever och styra upp det lilla jag kan göra för att hjälpa till. Ska hämta mamma från dagvården också, hoppas hon har mindre ont idag.

Det är nog dags att ordna en to-do-lista med ALLT inräknat, för att kunna lätta lite på föräldrarnas axlar och ta oss igenom de redan överskridna deadlines som väger tyngre för varje minut.  Jag håller på att svimma när jag hör dom tala om hur läget egentligen ligger till. Det tär i mig.


...and I wish that he just once could sound happy about it

Det är helt sjukt hur en låt kan få  a l l t  att sköljas över en, som syndafloden. Det är något med skam som gör mig spyfärdig, som att jag bara vill skrika. Men det skulle antagligen inte göra någon skillnad, annat än att jag äntligen fattar.


Eh eh (nothing else I can say) - Lady Gaga


 


I need a creditcard that has no limit

Jag har ändå inte så överdrivet mkt kvar av min lön att spendera på såna där livsviktiga typiskt tjejiga must-haves som jag kan spendera timmar på att pränta ner på en tokorganiserad inköpslista. Speciellt har jag hamnat i någon fas om skönhetsprodukter, krämer och hårtjofräs som påstås ge en "somrig"/"strandig" look - jag bokstavligen hänger över Bodyshop och Kicks-reklamtidningarn man får hem i brevlådan och ringar in saker. Jag läser recensioner och tycker att allt låter så fruktansvärt bra, och självklart skriver jag ner allt som jag ska testa på en lista och hoppas på att jag kan anpassa budgeten till att kunna införskaffa, iaf ett par, grejer någon gång ibland för att helt enkelt hoppas på det bästa.


- Sugaring hair removal från Bodyschop.
Allt som kallas "hair removal", som påstås "vara det snabbaste sättet att kirra benen" och dessutom har "sugaring" i namnet måste självklart testas. Kan förhoppningsvis åtgärda andra hårresande problemområden än benen.
- Miracle Moist Shampo från Aussie.
Macademia nut & Aloe Vera. Allt som innehåller aloe vera är värt att prova. Självklart när man dessutom läser fina recensioner som att håret blir friskt, välmående och håller sig fräscht länge, vilket låter galet bra. I synnerhet när kommentarerna är från andra långhåriga personer med tjockt hår.
- Ocean Mist från Sachajuan.
Saltvattenspray som ska ge den där beach-looken jag har börjat intressera mig för. Med tanke på hur iaf mitt hår blir efter att ha doppat sig i Medelhavet, måste jag se efter om den här sprayen får det att bli minst lika bra.
- Bilberry Colour Protection från Body Shop.
För någon som gillar att färga håret och inte diggar när solen bleker de röda slingorna ska tydligen den här vara jättebra. "Första hjälpen för sommarhåret" - inte för att sommaren riktigt är här än, men måste absolut testa.
- Grapeseed Hair serum från Bodyshop.
Jag har inbillat mig rätt länge att produkter som kallas "serum" är det mest fantastiska för håret, huden eller vilket annat specialiserat område som helst, och när man tydligen ska få en skön lyster och mjukhet är det nästan ett måste att införskaffa.


'
- Body Focus Cellulite Serum från Bodyshop.
Har upptäckt små bristningar på min icke-existerande rumpa! Och som sagt - Serum.
- Mango Body Scrub från Bodyshop.
Jag tokälskar mango! Och jag har så galet torr hud och skulle helt enkelt behöva renskrubbas från topp till tå, och att dessutom få lukta mango är ett stort plus i kanten. Måste ju helt enkelt ha.
- Foaming Skin Polish Body Scrub från Yu-Be.
Av samma anledning som jag skulle vilja införskaffa Mango Scrub, hade jag även tänkt försöka mig på ett, för mig, nytt märke. En japansk blandning av riskorn och bambu, hur hälsosamt för huden låter inte det i anknytning till asiaters i stort sett konstant ofelbara hud?
- Cocoa Butter Everyday Summer Body Lotion från Bodyshop.
I första hand diggar jag doften, men att få en "läcker, lätt solkysst ton" låter faktiskt inte helt fel. Dessutom får jag 30% rabatt just nu.
- Body & Legshine från Bodyshop.
Ännu en produkt som lovar en lätt solkysst tan för "de rätta ställena". En bärbar sommar innehållande favoriten Aloe Vera.
- Wild Cherry Showergel från Bodyshop.
Det här är nog den enda jag actually har köpt och använt. Luktar galet gott, och skrubbar mig gärna extra ren när jag använder den. Min hud blir iaf len.
- White Musk Hot Summer eau the toilette från Bodyshop.
Bara namnet och flaskan får mig att tänka på en äldre tropisk Escadafavorit. Måste helt enkelt sniffa lite.


- Spa Wisdom High Hydrating Puree från Bodyshop.
Jag med min torra hud kan nog helt enkelt inte få nog av body lotions.
- Paris Derma Genesis Cleansing Milk från L'oreal.
Rengöringsmedel som tydligen är billig och guld värd. Finns det en chans att använda sminkborttagningsmedel som inte lämnar huden stram så är jag nöjd. Enligt Cosmopolitans recensioner ska den här helt enkelt vara precis vad jag är ute efter.
- Seaweed deep cleanings facial wash från Bodyshop.
Ett hett sminkborttagningstips från en som vet.
- Oxygen Power Reviving day care från Nivea.
Bara namnet gör att jag är fast besluten att testa. Kom igen, hur många kan motstå kommentaren "kvällsdopp på burk"?
- Redness Solutions Soothing cleanser från Clinique.
Jag kan använda centimetertjockt foundationlager för att försöka dölja min rödflammiga näsa och kinder. En kräm som eventuellt skulle kunna  motverka detta får mig att vilja skrika "halleluja".
- Facial Brush från Bodyshop.
Det känns helt enkelt som att jag behöver införskaffa en sån nu.

Nu är det bara att köra igång...sen när lönen är lite snällare mot mig, och det är tillåtet att lägga ner massa pengar på sig själv, då är det bara att införskaffa mirakelmedlen och se hur stora mirakel dom kan utföra. Men det får isf bli ett eventuellt senare inlägg när jag har ungefär lika tråkigt som jag har just nu, eftersom E hade för ont i magen för att fika med mig idag. Krya på dig!

Hon kallade mig freak - hon har nog rätt.

Rockstar - Nickelback

Love finds a way when somebody cares

"...We've found a flame
That moves the heart
And brings you here tonight
Looking at you
I know memories never die
Love tries so hard
And life goes on
And only time will tell

When to hold on
When to let go
When to forget
And I'll let it show
When you reach out
I will be there
Love finds a way
When somebody cares

Enough to hold on

Look at the pieces of our lives
We try to make some sense
Here you are back into my life
Both of us wondering again..."

When to hold on - Jennifer Brown

Bloody theusday

(Skämtar du? Har jag verkligen glömt hur man stavar "tisdag" på engelska?!)

Usch, det är inte riktigt min grej att tvingas gå upp så tidigt på mornarna, även om öppningen gick förvånansvärt bra. Var ju helt körd när jag kom hem. Inte blev det bättre av att min häl massakerades under en pappvagn, så jag blodade ner mina skor, och fyra plåster senare var ändå hela hälen nedblodad, och det var bara att bita ihop och ändå plocka upp alla varor barfota - när städmaskinen dessutom inte har fungerat på sisådär 2 veckor. Men stängde in mig på toaletten när jag slutade och en halv diskmedelsflaska senare var fötterna renskrubbade och luktade t o m nästan gott :p

Kom hem och tokdäckade på soffan.
Och det här med att man tar igen sig på 20 minuter - skeptisk som man har varit var man helt enkelt tvungen att prova, och det funkar! Nu kan jag hålla igång i sisådär 2 timmar till, minst! (Vilka ska spenderas på städning av mitt lilla krypin - joy!)

Show me love - Robyn


Battlefield

Jag är inte bäst. Skulle egentligen knappt kunna kallas bra.
Men jag försöker iaf. Gör du?



(you drive me) Crazy - Britney Spears


Don't want to try so hard


Love

"...det är en kamp
det är ett spel
en strategi, en teknik
det är en konst
det är ett projekt,
en vetenskap, en process
och en lektion man aldrig tar sig igenom..."

Enjoy the bad days

Idag är en lite lätt roande dag, även fast jag är trött som en stekt gnu eftersom klockan ställdes 04.30 i morse, och det regnar över oss igen. Men jobbet gick faktiskt bra, även om det inte var riktigt helt okej att moppa halva butiken för hand eftersom städmaskinen var trasig. Så min axel mår väl inte speciellt bra nu. Sedan var det inte helt okej att jobba över de där minuterna som fick mig att missa min buss, och väntade 40 min på att bli upphämtad av pappa för att hämta mamma på danderyd. Jag missade linserna och busskortet, och inte en jävel kunde hitta gaspedalen den under den här tiden.

Men trots det så är på något sätt på relativt bra humör, och det känns lite konstigt. Lär bli en riktigt tidig kväll, men vadå, det blir god mat till middag och vad Brukar jag ändå göra på kvällar? Och eftersom resten av kollegerna skulle inventera (utom typ jag) kunde jag terrorisera dom de 40 minuterna av väntan, och poka dom i ryggen och köra över dom med pappvagnarna. Jag fick faktiskt en rast och åt en lunch för säkert 4 pers, trevliga människor och - waah, jag ska öppna själv för första gången imorn! Jag har ansvaret för nycklar (som jag har varit rätt duktig på att glömma den senaste tiden), och jag har ansvaret över att pilla till mig rätt leverans, och se till att allt går rätt till. Jag hoppas att jag det går bra, men det tror jag nog. Annars får jag väl terrorisera min chef om jag får nippran, men det skulle säkert vara måttligt populärt. Jag tror att han eventuellt har ett par tester på gång.

Efter jag har pokat sönder mina kära kolleger fick jag ett galet bra telefonsamtal av E (eller så var det jag som ringde upp, det kommer jag inte ihåg), och...jag vet inte alls vad vi sa egentligen, det känns som att vi båda var rätt lost och skrattade mest. Det bar av till danderyd och jag har nog aldrig varit med om att pappa någonsin har varit så negativ! Han var exakt precis likadan som Ior över vädret, trafiken och av oket bestående av stress, press och sömnbrist att han mest satt och garvade. Det blev ju inte bättre av att jag skulle införskaffa linserna på hemvägen hamnade i en halvtimmes lång kö, trots att det bara var 5 nummer kvar till min tur. Och det gjorde ju pappa måttligt mer road, men det löste sig med att prova glasögon - ett galet roligt gratisnöje.

Hämtade lite post, och nu är det bara för mig att sitta här ett litet tag och lyssna på min kurrande mage innan jag tar en fet dusch och tackar för att det här var en dålig dag som actually kunde göras bra. Måste bara slå en signal till J först.

Hoppas morgondagen blir en bättre dag.

Bad day - Daniel Powter

1:a maj

Dear God, tiden går så fort! Redan maj, och ja - har det hänt något man skulle kunna kalla vettigt sedan dess, egentligen?

Valborg var en jobbig dag, satte mig i en kassa och kom liksom inte därifrån på 5 timmar. Inte riktigt helt hundra. Sedan var det bara att ta sig hem, byta om och knata över till E, toppade humöret och fick sitta och mumsa i sig en god hallonpaj och ett par glas vin. Vi alla var nog lite möra och sega, men det var riktigt trevligt att träffa sötnötarna igen. Sedan var det dags att ta sig tillbaka till Väsby och somna på soffan.

Dagen idag har varit helt okej hittills, vaknade av solsken och av att Pralin hade blivit uppknuffad i sängen och satt och bet i mitt hår. Efter en dusch och en tripp till ICA för att äta glass och införskaffa den efterlängade Twilight, fick man en härligt snabb och nercabbad skjuts till Täby igen. Tanken var att man skulle hjälpa syster med en snabb visit på IKEA, för att efteråt försöka träffa L och äta glass. Men tji fick jag. En snabb räd till Tippen innan man tog sig dit och fann ett par kineser tältandes vid en rondell. Mötte upp syster och J, och efter sisådär 3 timmar var vi fortfarande inte klara då allt som var uppskrivet på inköpslistan hade utgått (förutom undertecknads som spontanköpte nödvändiga smågrejer som älgpasta :) Självklart var vi inte klara här, utan en sväng till Rusta där man hittade en galet häftig flamingo på pinne (och råkade snatta till sig en Flower-by-kenzo-wannabe) och ännu en liten sväng till Jula...så fick man ändå inte ta sig hem, utan vi skulle ju såklart skjutsa Humle & Dumle till Hässelby och kånka upp deras alternativa möbellösningar till lägenheten.

Men sedan gav vi oss hemåt, spanade in kvällssolen bakom våra solglasögon, slogs när vi såg en gul bil, och jag satt och lekte radio med katastrofal mottagning. 

Nu vankas grillad mat, och kvällen är ung.

Say it right - Nelly Furtado


RSS 2.0