Kräftis

När man nu har lärt sig att knapra kräftor något sånär, Måste ju kräftskivor vara en av de roligaste festerna ever. Tanken var att man egentligen skulle stissat till en egen på verandan, men kände att wtf, det är minst lika kul att bara gå och vara med och skråla snapsvisor med alla andra, döpa kräftorna, och självklart en och annan lek (älskling älskling, haha).





















Telephone - Lady Gaga


Realese me

En oinbjuden, men väldigt trevlig, gäst gjorde mig sällskap i badrummet











Beetlebum - Blur


I heart Sis

Det bästa jag gjorde i sommar var nog att, sisådär 20 år för sent, ha boundingtime med min syster. Vi har aldrig varit riktiga vänner, vi har alltid haft lätt till gnabb och explosionsbråk och med tanke på våra lite olika uppväxter och erfarenheter visste vi nog inte riktigt var vi egentligen hade varandra. Men en fredag när varken hon eller jag hade många knop att göra, slog jag henne en signal. En spatsering i stan en vacker dag som den här? Absolut.

Möttes upp vid centralen och spanade in både det ena och det andra, och medan undertecknad var tvungen att hålla ett extra tag på lönen, fick iaf sis shoppa lite för oss båda. Och jag upptäckte vilken fantastisk syster hon verkligen är när hon tittade på mina smutsiga lacostpjurrer och hon införskaffade två nya par skor åt mig (ja, jag är lite bortskämd kanske...).

För att inte avsluta dagen tog vi en tripp till Friday's och åt mat och drack öl. Sedan en drink och hängde lite tills vi kände oss sugna på att byta ställe. Smink skulle förbättras, håret skulle släppas ut och nya leggings och pjurrer på, innan vi tog oss till Melander's på skeppsbron och hälsade på E. Väl där började vi snacka om...ja, jag vet inte, helt plötsligt släpptes allt, och vi pratade om våra uppväxter, hur vi upplevde varandra, avundsjuka och verkligen a l l t. Det var så fruktansvärt skönt, för vi hade så många fel om varandra att det var tragiskt, och båda fick nog någon slags redemption när vi berättade och förklarade. Helt amazing, kan inte säga annat.
Avslutade kvällen på Galway's med goda drinkar och sällskapstillägg av A. Sedan var det dags att hugga sista pendeln hem och försöktes bli medflirtad på allas vårat kanoners väsbyhak magget. Kände att kvällen var nog, och trippade den långa vägen hem till huset ist, och trodde faktiskt att jag skulle få sova hela natten.

Så länge F pallrar sig ut med B kommer jag aldrig att tro samma sak igen.


My best friend

If you were me - Blowsight


Plan for forever

Grattis Grattis Grattis H&S! Fantastiskt fin dag bland lador, brandbilar, mkt dans och väldigt trevliga människor!
Eftersom det är lite svårt att göra om, väntar vi tills oktober istället ;) Ta hand om varandra nu!


Saved

Nu var det iof ett tag sedan så jag kommer inte riktigt ihåg hur vi hamnade där, men jag tror att jag hade varit hos mormor med föräldrarna (det kan ha varit mors dag...), och på hemvägen tyckte dom att vi skulle ta en omväg för att kolla in alla mansions på div. olika ställen. Om jag minns rätt hamnade vi i Djursholm och snubblade in på ett fantastiskt mysigt sjöcafé som hette Ekudden. Att bara få vara, och vara tillräckligt trygg för att kunna njuta av det - det var alldeles för länge sen.
 















Dessutom roade vi oss med lite fågelskådning på hemvägen, och det är inte något man gör varje dag.

Blå blå känslor - Tomas Ledin


Promise


"...something's different, and hard to understand
can't put my finger on it, but my heart don't seem to mend
broken promises built on trust and hope
sealed with  determination and a will
somehow they seem to tear me apart
but the broken promises - they binds me still..."


Went to Hell, and came back laughing

Jag har haft en ofattbart bra dag idag, utan någon speciell anledning. Har bara varit allmänt glad och hoppig, och det var så fruktansvärt länge sen. Welcome back, Steff!

Jag har klarat mitt vikariat förvånansvärt bra, om jag får säga det själv. Jag har gjort allt till punkt och pricka, och jag har dessutom fått ut all skit i tid (om än ett gäng impopulära övertimmar). Nu är det bara ett par dagar kvar innan jag får en ledighet på cirkus fem dagar, och jag ska inte göra annat än att andas ut, lyssna på soundtracket till "det stora blå" samtidigt som jag slappnar av utförandes amatöryoga på spikmattan och framförallt fira att skiten är över med ett par glas rosé. Sen kommer jag tillbaka som en samma gamla glada avslappnade människa som fortfarande älskar att bli hög på livet. Det här året har verkligen varit HELVETE för mig, men nu känns det som att det har tagit stopp, kroppen har fått nog och hjärnan begraver skiten någonstans i bakhuvudet där all fruktansvärd fakta kommer ruttna tills de en vacker dag förhoppningssvis kommer att glömmas bort. Blir nog bäst så.

Men som jag sa fokuserar vi på den här dagen, dagen som har varit genuint härlig. Från att ha vaknat från en alldeles för mysig dröm med ett leende på läpparna, tills nu när jag sitter här i pappas gamla mjukisbyxor med ett blåbärs&vanlijte i handen och läser ett sött sms från pojken. Visst att jag andas stress på jobbet och tvingas jobba över var och varannan dag, men dom som jag jobbar med är faktiskt fantastiskt härliga (oftast), och alla log lite överseende mot mig när jag, i synnerhet efter att ha hivat i mig ett par mixedup, dansar och skrålar till Elvis. Blev upphämtad av pappsen vid 17, och undertecknad tog på sig ansvaret att laga middag till sina underbara föräldrar. Det sltuade med stekt potatis med paprika, stekt kassler och en kesoröra med ananas och curry (okej, det låter kanske inte som en festmåltid direkt, men det var fasansfullt gott). Självklart ett glas rosé  också, bara för att det var lillördag.

Nu är teet slut, och det är dags för mig att slumra in i mitt gamla barndomsrum. Börjar 6 imorgon, så måste få 5 timmars sömn iaf, ingen match med tanke på att jag håller på att somna i detta nu.
Jag vet att det var sjukt länge sen jag skrev, och måste bara meddela - it feels goooood to be BACK.


Update in pix - 30årskalas




Min debut till smörgåstårta var GRYM, baby!


 
Grattis älskling.

     

Pool och husliga presenter :)                                           Grillbuffé med tårta



 Söta brydar



...cute



Och vi hade dessutom schyssta pjurrer på oss.



Födesledagsbarnet ska tvingas inviga poolen - med kläderna på.



Det var några glada grabs



Och det var mkt kärlek




Och självklart många kramar




Och det var en hel hög glada människor



Och några MKT glada människor



Och undertecknad i standardpose förstås.

En sån Karl - Lill Lindfors


Struggle

"...I press my lips and bite my tongue
The walls are closing in
Shake my head to soundless screams
This fight I cannot win
Tried to give my all to you
I struggled for the goal
Tried my best to be someone else
To make my life complete and whole
But I can’t set up this play
I’m no actor, I can’t pretend
I read my script and don’t understand
These endless scenes to an happy end
My dreams are far away now
And this life is just a lie
Same soundless cry every time
‘Can someone tell me why?’
Who do I try to be?
And where do I try to come
Unfairly long way for me
To be somewhere I belong
So sick and tired of handling this
And hear ‘I’m just a girl’
But I still keep struggling
Tough I know I can’t fight the world..."


Soundtrack

...

You had to have it all,
Well have you had enough?
You greedy little bastard,
You will get what you deserve.
When all is said and done,
I will be the one to leave you in the misery
and hate what you've become.

Intoxicated eyes, no longer live that life.
You should have learned by now, I'll burn this whole world down.
I need some peace of mind, no fear of what's behind.
You think you've won this fight, you've only lost your mind

...

Had enough – Breaking Benjamin


You got it




A friend is someone who walk in
when the rest of the world walks out


Life is a lesson, you'll learn it when you're through

Vilket jävla år jag har haft hittills, och det har tagit lång tid att kunna titta tillbaka på det utan det riktigt bekommer mig längre. Man får ju fortfarande ta allt som det kommer, och kravla vidare ett steg i taget, men vafan - stark eller inte stark, det är helt enkelt upp till bevis.

Vad jag har lärt mig under den här våren, som jag aldrig trott var möjligt:
 
För det första, har jag lärt mig den hårda vägen nackdelen med att inte käka tillräckligt med frukt och grönsaker. Eller nackdelen med att inte äta över huvud taget.
För det andra har jag dessutom lärt mig, och sett på nära håll, hur oerhört viktigt det är att motionera, och jag måste ta väldigt stor vara på mig själv om jag inte vill hamna i samma sits.
Vidare har jag lärt mig att en actuall blixt faktiskt kan komma från en klar himmel, bokstavligt talat.
Jag har insett det sorgliga i att man oftast lägger energin på att uppskatta fel saker, och tar alldeles för mkt för givet.
Jag har fått reda på att det fortfarande är okej att snacka bakom ryggen på varandra ist för att ta saken med personen i fråga.
Jag har insett att rykten och bullshit aldrig kommer att dö ut, hur gammal man än blir.
Jag har också insett att folk som påstår sig älska en, är faktiskt tragiskt nog, dom som sårar dig allra mest, och får dig att känna dig helt betydelselös. 
Och jag har också lärt mig vad en vän egentligen är, på riktigt.

Men nu är det dags för nya tag, och försöka göra det bästa av resten av året som är kvar. Som det ser ut nu tror jag ta mig fan att jag actually kan trivas i världen upp-och-ner.

"...so here's to the good times, here's to the bad
Here's to the memories that we all had
Here's to tomorrow, let yesterday pass us by

Here's to our old friends who helped us get by
Here's to the dreamers, may their dreams never die
If we believe we can keep all the good times alive..."

Starting all over again -  Bon Jovi


RSS 2.0