Make a loop and tie a knod

Det var en väldigt jobbig dag igår.
Så för att lyckas tänka på annat följde jag med E och P på loppis och förundrades över hur mkt skit som finns alla människor samlat på sig genom åren. Galet fashinerande. Jag fyndade på 6 gula gratisskålar, ett par papegojörhängen, "så det kan låta", "jalla jalla", och en fin liten burk för bakpulver - allt väldigt nödvändigt såklart. Hittade en ashäftig knallgul retro taklampa för 50 spänn - men jag hade ingenstans att hänga upp den när allt kommer omkring. Egentligen var jag ute efter en retro boombox, en sån där 80tals kassettbandspelare/radio (någon som har en sån på lager kanske?), men nej. Det är faktiskt riktigt avslappnande att bara knata bland alla bord och titta och bli nostalgisk över var och varannan grej man lyckas hitta.
Hur som helst, snart efter dom börjat packa ihop tog vi med oss våra fynd till Daisy's och pimplade nog actaully dom godaste hamburgarna som finns i Täby.

Sen fick vi skjuts hem av F och jag försökte hitta något ätbart innan jag satte mig framför "jalla jalla" och löste korsord (det här med korsord är beroendeframkallande). Sen var det till att vattna tomten, bråka för fullt, ta död på min telefon, och vägrade bli upphämtad för att ta bussen hem. Dessvärre blir jag haffad i Vallentuna och jag helt enkelt inte orkade hålla på.

Nu sitter jag här, ska betala en telefonräkning, äta och försökta hitta rena kläder innan jag måste ta mig till jobbet. Blä - ta mig härifrån ist.

If I used to love you Baby...


Chained

"...filled with empitness in this cold lonliness, and down again I lay
and be overthrown by frustration and angrily wipe the tears away
judged by voices I cannot hear, and chained to a wooden stock
and raped as I role by the riverbank trying to break the lock
buried down the waterfalls, and smashed broken to a river stone
coldness rip my skin apart when I see I'm still alone..."


Your bed or mine

Jag vaknade ensam.
 
Hade ett missat samtal 04.11 - men är det konstigt att jag säger att jag sov? Kan man inte skriva ett sms då, eller skulle det inte vara värt det? Vad hände egentligen? Just nu är jag så arg och frustrerad så att jag inte vet var jag ska vägen. Allt jag vet är att jag inte vill vara här nu. Jag pallar inte med det här. Jag snackar så mkt om att jag undrar varför jag ska bry mig och anstränga mig och att det nog också är dags att sluta med det och börja vara som alla andra. För jag skiter i det nu, jag orkar inte hålla på.


Miss anpassad

Alltså...jag fattar att folk inte ska behöva anpassa sina viljor efter mig. Och jag fattar att fler mot en är en klar seger, vem måste inte i slutändan böja sig för majoriteten? Och jag fattar att jag inte kan sätta mig över vad alla andra vill.

Så ist viker jag mig som vanligt och fortsätter hålla käften, och väntar väl antagligen tills nästa helg då hela den här proceduren surrar igång igen, och 'alla känner sig jättedumma' och 'vill ju faktiskt vara med mig egentligen', innan jag ändå missar en glad utekväll och åker hem i min ensamhet.
Men det är väl lugnt, jag är inte en sån som är sån som ställer mig och bitchar om en sån grej. Det är inte riktigt min stil och jag antar att jag någonstans måste vara för snäll för att tillåta lägga till den (kanske ändå behändiga) stilen i min uppenbarligen missanpassade personlighet. Kanske därför det är så lätt att, vad var det jag fick höra förut, stabba mig i ryggen? (inte för att jag klassar det här riktigt som backstabbing dock). Och om jag är medveten om att jag inte är den som är den ska jag väl inte ha rätten att gnälla, eller hur?

Men jag tycker att det är trist. Jävligt trist att alltid måste vara hon som tvingas anpassa sig efter andra.

I synnerhet när man hade iaf försökt klä upp sig lite mer, och redan talat om att jag inte gärna kommer om det blir som det blev förra gången jag skulle vara i Täby, och jag säkert kunde ha haft en galet rolig kväll under andra omständigheter. Och till råga på allt sitter jag nu här och undrar varför i hela helvetet jag ska bry mig så jävla mkt för.

One day I'll fly away - Nicole Kidman


Stockholm Ink Bash

En helt galen fredag - något och ännu mer utöver det vanliga!

Dagen börjar lite lätt med att träffa kära syrran i stan och actually försöka sätta oss på John Chris och umgås. Det gick förvånansvärt bra faktiskt, även om jag tycker att hon kan ha en del attitydsproblem värda en fjortis. Men gud som haver, gick det faktiskt relativt bra, hon shoppade loss medan jag sträckte mig till en pälsig och helt fantastisk skön mössa (mössor är min grej).

Runt 17 var det dags att bege sig hemåt till Väsby och upptäcker att pojken har bytt ut sin ynka 50" tv mot en 63" koloss, och jag hittar flyttgubbarna mysa i soffan med varsin öl i väntan på kvällens tatueringsmässa - Stockholm Ink Bash 2009. Efter en hel del stress och några öl senare tar jag, pojken, H & S, P och M pendeltåget (!) in till Stockholm Södra och hamnar på Helenes Krog på Mariatorget där vi blir intryckta i ett hörn, får smutsiga glas, missanpassader köttbitar och en ceasarsallad proppfull av permesan. Dock var maten riktigt god och vi hivar i oss våra öl och cider innan vi tar oss till Münchenbryggeriet och möta upp E, T och U.

Tokmkt folk. Människor från London Ink. The Lizardman. Tove tatuerar en söt liten text på ankeln. E, N och V joinar oss lite senare och V gör ett litet peacemärke på armen. Jag får ett ryck och frågar den danske tatueraren om han har tid att göra en lite större tatuering nu på kvällen. En kvart senare har han ritat ett par schyssta vingar och 40 minuter senare börjar det terapiliknande surrandet att bränna på min rygg.

En halvtimme innan mässan stänger, och hälften av gänget har begett sig hemåt, möter vi upp Ms ragg utanför tälten i hällregn. Egentligen var vi bara sugna på att ta en öl på något halvdescent hak någonstans, var inte direkt taggade för en utekväll. Men det slutar iaf med att M tjatar om att han vill träffa sin kusin, och han trycker in oss i en taxi och överraskar oss med att glida in förbi kön på en tokfull Café Opera (snacka underdressed!). Vi införskaffar ett par drinkar och jag och pojken sysselsätter oss med Black Jack och vinner nästan 1000 spänn. Efter vi hängt ett tag till känner vi att det räcker, tar oss ut, hugger en limousin (angel rides), blir tilldelade en skumpa och tar oss genom natten hem till Väsby.

Det är iaf inte något som händer varje helg.

Heavens on fire - Kizz
 


Keep me down at least a day or two

Idag är jag så jävla trött. Det kan omöjligen ha något att göra med att klockan är kvart över sju, eller att mattheten sköljer över en bara med tanken på att jobba halva dan, och ta bussen fram och tillbaka till farmor, centrum, Täby och IKEA. Men det kan antagligen ha något att göra med den lilla detaljen om att jag vaknade 4 inatt - och kunde inte somna om. Det är så fruktansvärt frustrerande, vad i hela helvetet gör man då? Hur gör man för att bli trött igen och actually lyckas med prestationen att somna om, utan att göra ett ljud så att man inte väcker den snarkande karlen bredvid?

Lördagen var annars väldigt lyckad, tio trevliga personer satt på Cs veranda, drack drinkar och snackade skit. Jag tror till och med att hon blev glad över flyttpresenterna också. Efter tokigt dansande i hennes vardagsrum (kommer ni ihåg Las Ketchup dansen?) omröstades det om var i stan vi skulle fortsätta spendera kvällen. Och efter många ratade förslag senare kommer J på att vi kan knata till Södra bar, och vi bär oss nästan genast till bussen. Hade tänkt försöka långinviga mina höga Replaypjukks, men den idén dissades efter den snubblande färden mot hållplatsen. Det här med höga klackar måste jag lära mig att gå i igen. 
Södra bar var ändå ett helt okej ställe precis bredvid Mosebacke. Det var något irlandsinspirerat liveband, och dansgolvet var knökfullt. Problemet var att det inte var rätt musik att dansa till, så efter alla hade surplat i sig varsin drink tog vi oss till 7/11, införskaffade lite färdkost och delade upp oss i två grupper: en som tar sig hemåt (och somnar på bussen), och en som går vidare till Patricia. Jag, C, L, T och P fortsatte kvällen, och kom för en gångs skull rätt snabbt in på båten. Köpte lite dricka och hängde på det svettiga dansgolvet innan vi tog oss högst upp i stället och lyssnade på rockmusik. Men efter vi vittnat ett galet bråk med fem vakter på en kille, och P hade spytt på både personal och gäster kände vi att det var dags att avrunda kvällen och fick till och med skjuts hem. 
Nu har jag tjugo kronor på kontot och fyra dagar kvar till lön.  
Ett lite halvtaskigt läge.

Var faktiskt ute och sprang igår, galet skönt. Medan han satte upp på vattenskotern igen, gjorde jag faktiskt till mig med att actually städa hela lägenheten, vilket var välbehövligt. Senare på kvällen kommer P över och lagar sina berömda hamburgare åt oss, medan Fs hund springer runt och tokskäller. Han hade knarkat ner Baksmällan också, fortfarande den bästa komedin på länge.

Nej, kanske dags att göra sig iordning nu?



Graduation song - Vitamin C


In your face

Så - vad har hänt den här veckan?

Jag har tagit en tripp till stan med E för att som vanligt titta runt i alla roliga butiker som Stockhome och Lagerhaus. Vi är lite inredningstöntar båda två. Jag införskaffade ett svart monster, medan hon slog till på ett par lila pjukks och lite små detaljer. Alltid lika roligt med skitsnack, funderingar och att bara få vara sig själva och finslipa vår stundtala bitterhet. Det slutade med två öl på en uteservering i Gamla stan och runt 9 kände vi att det var dags att ta sig hem till våra män.

Dagen efter spontanbesökte jag en annan E efter jobbet, snyltade en god sallad och kardemummabullar, och hängde i hennes tvättstuga med vin och H&M-katalogen. Självklart var vi tvungna att spana lite i den nya IKEA-katalogen också, hon är nog också lite av en inredningsnörd. Man får så många roliga idéer med henne, att klistra på en mängd servetter över den fula byrån vi har i vår hall, och måla lådorna i svart, vitt och grönt. Och det här med skitsnack är nog våran paroll också, aldrig blir det tyst. Och blir det det skrattar vi bara, allmänt hänger och bara är. Galet skönt att vara tillbaka till the good old days. Saknat det lite.

Mer då? Jag har inte gjort så mkt annat än att spendera tid på jobbet, som jag är så otaggad på just nu så det är tragiskt. Jag får nästan kväljningar när jag ska dit. Hade det inte varit för mina oftast glada medarbetare och merparten trevliga kunder, så hade jag säkert sjukskrivit mig på obestämd tid (iaf om jag hade fått bestämma). Nej, den rutinerade cirkeln måste få ett slut, är så fruktansvärt less att bara stå still. Jag har hittat motivationen till att springa, var kan jag hitta motivationen till allt annat?

Idag är det fredag, och det har varit en tuff dag på jobbet. Jag fattar inte vad alla människor får pengar ifrån till att handla så mkt käk så här dagarna innan lön, det är lite lätt förbluffande. Tänk om jag också kunde spendera så mkt pengar på mat, gud vad rund och överlycklig jag skulle bli!
Lite sällskap har man iaf fått här på kvällskvisten. C,E och F kom över, och efter ett par drinkar och wii-spelande begav sig C & E hemåt och F & F begav sig till Garbos i sina nyinköpta kläder och skakade på de lurviga. Hoppas han kommer hem snart så att jag får lite sovsällskap. Tänkte hitta en film att somna till, en film som man liksom inte behöver tänka för att se. Antagligen blir det en Disney alternativt Mean Girls, den var faktiskt länge sen nu.

Imorgon blir det till att leda farmor till apoteket och sedan fika lite, hämta ut mina kläder som jag onlineshoppade förra veckan, och styra upp resten av presenten till C som hade tänkt lämna landet för danskarna på söndag. En liten avskedsferre på kvällen gör nog susen. Får inte glömma att printa ut ett kort på mig och E.
Blä, jag håller på att somna, och nu blev jag hungrig av all trötthet på kuppen också. Ett par nudlar i sängen låter himmelskt.

Sov gott!



"Jag får mersmak på livet i din närhet"
Den finaste komplimangen på länge.

Det är fest med E

"...får vi inte nitar och läder
höga stön och porriga kläder
sätter du vår kärlek på prov..."


Sitter här med E och körar till svenska partyhits och trivs! God vad kul att du är här igen, den nya soffan ser inbjudande ut - eller hur? ;) Du är så yeah yeah wow wow!

Nu pimplas det mer vin och ginburkar innan vi gör något trevligt ställe osäkert.
Hoppas ni har det lika kul, och diggar åsnor lika mkt som vi!



xoxo - Hahaha!

Bakom mina solglasögon - Docenterna

Kick it

Men usäkta, varför är det alltid mitt ansvar att bollen hamnar i mål?
Kan inte jag också få sitta på avbytarbänken och hålla tummarna för att vi vinner?

Nail me to the ground

Och så vill jag tacka lilla farmor för den utomordentligt sköna och tillfredsställande spikmattan. Somnade till lite på den idag, och det var verkligen inte helt fel - en daglig powernap på den skulle vara susen. Jag hoppas att D kommer ihåg att ta med sin gymboll till jobbet imorgon, han har lovat att jag ska få sno den så att jag äntligen kan komma igång med all hemmaträning. Jag har tagit en liten springtur tidigare idag, det var helt fashinerande. Okej att jag inte pallade att springa så långt, och bara ett par meter i taget, men att känna motivationen att springa var galet bra. Nu kanske jag äntligen kommer igång här också.

Jag tänkte liksom att jag också skulle bli egotrippad och bara bry mig om mig själv. Göra precis vad jag vill när jag känner för det. Bara dra om det inte finns något roligare att göra. Varför ska jag bry mig om att fixa middag och spana efter nya soffbord? Kan någon snälla tala om det för mig?

Stop - Dope

Can you just for once be close to me

Patetiskt.


D.S.

P.S. I LOVE YOU. God, vilken hemsk film. Så hemsk, sorglig och vedervärdig. Jag har nog allvarligt talat aldrig grinat så mkt till en film sedan jag såg Armageddon med min pappa, och det säger en del - tårdrypande från efter den första kvarten till nästan slutet. Även om den hade sina komiska inslag lyckades den inte riktigt räta upp hela konceptet av heartache. Och att dom nailade soundtracket med finess gör ju inte hela filmen bättre. Jag kommer nog aldrig se den igen.

Nej, här behöver vi chickflicks av det enklare slaget, som Freaky friday, 27 dresses, Hur man blir av med en kille på 10 dagar eller något liknande. För såna där tragiska kärlekshistorier är ta mig fan inte min grej. Jag borde göra som M och hyra Hanna Montana.

Goodbye to you - Michelle Branch


P.S. I love you

Egentligen tycker jag att det är lite trist. Har en ledig dag imorgon och är så fruktansvärt taggad på vin, hulkande skratt och trevligt sällskap. Istället sitter man här med en liten skål med överkokt tagliatelle som man drog fram ur ett skafferihörn, tomatpuree som substitut för ketchupen som jag kastade igår, och helt solo när han ville dra ut med grabbarna.

Men å andra sidan sitter jag också här och lyssnar på svenska partyhits, har ett glas vin i handen och gör mitt konto surt med onlineshopping. Jag har tagit en lång dusch med hårinpackning, shavat spirorna och efter min halväckliga supé vankas amatörmanikyr- och pedikyr framför "P.S. I LOVE YOU" som jag införskaffade idag, vilket ryktas vara en urtyp av chickflick.
 
Så jag trivs.


Älskade ängel - Heman Hunters


Feels like throwing up

Det var kanske inte det mest clever gjort av mig att dissa all information om utbildningarna till höstterminen. Men det kändes faktiskt inte bra just nu. Turism kändes liksom lite fel av någon konstig anledning som jag inte har upplevt förut. Men eftersom jag var i Grekland missade jag ju alla andra anmälningar till mina reservplatser på strökurser, och det kanske inte var det mest clever jag gjort det här året heller. Men jag tror jag vet vad jag vill göra nu, och jag hoppas att jag kommer in. Kanske kan jag ta tag i det här med att plugga upp matte C i väntan på att man kan anmäla sig till det programmet? Får ta och kika lite på det. Nu när D också tar ett års tjänsteledighet från jobbet har de flesta roliga kollegerna slutat och lämnat mig ensam kvar. Är inte alls så taggad på att komma tillbaka till jobbet just nu.

Jag tittade igenom mina nyårslöften. Mer än halva året har gått, och jag tror fan inte att det går så överdrivet bra för mig.

- Skaffa nytt jobb
Hahaha
- Kirra det här med fina naglar - and stay that way!
Har inte lyckats bli av med skivandet än.
- Gå upp mina 6-8 kg
Också skrattretande...men har börjat lite lätt med drygt 3 kg :)
- Skratta mer
Har det varit någon skillnad egentligen?
- Träna mer
Året började bra. Nu gäller det bara att hitta tillbaka till motivationen.
- Göra mer
?
- Bråka mindre
Snarare bråkat mkt mer.
- Tänka på det här med kort stubin
Har inte gått så överdrivet bra det här året med tanke på omständigheter.
- Börja plugga
Dum som man är sket det sig. MEN jag vet vad jag vill göra, och det måste väl räknas...eller?
- Tillåta mig själv att vara lite mer egotrippad 
I slutändan tror jag att det helt enkelt inte ligger i min natur.
- Träffa kompisar oftare
Jag försöker iaf.
- Ta en utlandsresa någonstans
Jo faktiskt, Rhodos var guld.
- Och självklart ska jag fixa det här med körkortet.
Nja...det är dock på g! Klarade datorn teoriprov igår utan att ha pluggat på jag vet inte hur länge, och jag har ju faktiskt min egna bil som jag ska betala av till föräldrarna.



Nä, nu blir det till att ta en promenad innan man tar sig till föräldrarna och vattnar trädgården. Om han hade tänkt vakna någon gång kanske man eventuellt kunde få sällskap, men jag har lärt mig att inte hoppas för mkt. Sen blir det nog teori, nu jävlar ska det ta mig fan gå.

Catch the moon - Stefan Sundström


Rip, my beloved

Min fantastiska hund avlivades dagen innan vi åkte till Grekland. Med åldern inne, och blindhet och dövhet i antågande var det nog dags. Samtidigt ändå inte, eftersom hon ändå kunde vara så sjukt pigg för en sextonårig liten hund. Det var jättetufft, och hela familjen storgrät. Det känns fortfarande inte som att den dagen har inträffat, utan att hon kommer skällandes när man ringer på dörren i Täby. Helt sjukt. Jag hoppas att du mår så mkt bättre nu, iaf klarnade himlen upp när du kom dit.


ChiJurika - Lisa

"...and scars are souveniers you'll never lose
the past is never far
did you lose yourself somewhere out there
did you get to be a star?
and don't it make you sad to know that life
is more than who we are?

I think about you all the time
but I don't need the same
if it's lonely where you are - come back down
and I won't tell no one your name..."

Name - Goo Goo Dolls

Stage out

Precis som jag skrev tidigare har jag inte lyckats känna mig riktigt avslappnad än. Jag är så fruktansvärt uppstressad och har svårt att tagga ner och släppa taget. Allt spelar roll, allt har analyser, bortförklaringar och frågetecken, ingenting är någonsin enkelt och kommer aldrig bli det heller när man skjuter saker på framtiden ist för att deala med det och ta tag i det på en gång. Det är galet svårt att slappna av, andas ut och bara få vara, t o m när jag sover om nätterna drömmer jag om saker jag måste ta tag i. Men det är svårt att få ner stressen, att bara på slappna av och få tillåtelse att bara ta ett par dagar med att stirra upp i taket och actually njuta av att kroppen får vila och inte göra någonting.

Dead skin - Crossfade

Rhodos - bränd, körd och tatuerad

Då har man blivit hemflugen från Grekland. Synd när man mer än gärna hade spenderat ännu en vecka på denna fantastiska ö. Bodde på ett tjusigt fyrstjärnigt hotell mittemot stranden med snobbig personal, övergödande lunch (jag menar, två huvudrätter?), griniga gäster (QUIET!!!), liten men fungerande pool (kunde iaf äntligen lära mig att dyka någorlunda) och och seg service (en halvtimme på att få sin drink? Jag menar, åker dom ut och plockar jordgubbar när dom ska stissa till en strawberry daiquiri?). Klarblå himmel 24/7 och mellan 35-40 grader dagligen, så ibland kunde det t o m vara lite för varmt så att man för första gången spenderade mer tid i skuggan än solen.

Men allt var toppen! Kom till hotellet halv 4 natten mellan onsdag och torsdag, och började semestern på torsdag eftermiddag istället. Det blev till att inviga poolen med ett par simtag och ta en runda i Rhodos stad. När vi sitter på en rekommenderad restaurang (yamas), tittar jag ut på folket som går på vägen. Och vem ser jag då om inte en snubbe som brukar handla av mig? Vi bara tittar förvånat på varandra innan jag nästan skrattande vänder bort blicken med den tragiska tanken om att aldrig någonsin riktigt komma ifrån jobbet. Hur som helst, ett par tre fyra drinkar senare hittar vi bargatan, en tredjedels gata fullspäckad med små öppna barer där personalen tävlar om vem som spelar de svenska låtarna högst. Det formligen skrålade av yeah yeah wow wow, sommartider och eloise, det vimlade av skandinavier och vi hittade baren "no name" med en "varning för älgar-skylt" på framsidan. Högst upp på väggen stod det blåbärsshotts, vilket var varm blåbärssoppa, sprit och lite vispgrädde på toppen. En shot för sig som la sig bra i magen tillsammans med alla Lumumba (typ pucko och sprit) och Sex on the beach vi kunde få tag i. Jag blev upplyft på Bs rygg och axlar mitt på gatan och när vi senare går mellan krog och krog känner jag plötsligt en arm om mig med orden "Hey, miss Sweden"! Och  vem var det om inte min halvgrekiska kund som det visade sig bodde på Rhodos, vilket var rätt fashinerande. Blev buren på Bs axlar på hemvägen, L kissade bakom sina favvobilar och F fick ett par fyrbenta kompisar, och redan den första dagen på Rhodos var vi tillsammans typ 3000:- fattigare.


F låg sjuk dagen därpå, så det blev en heldag vid poolen. Vi två försökte gå ut och ta en tripp till en restaurang, men utan resultat, och det blev lite snacks från Supermarket till middag för mig. B och L hade tagit sig an ännu en röjarkväll i Gamla stan för att avsluta med alldeles för mkt ouzo på bargatan, för att sedan terrorisera mig och F på natten.

På lördagen tog vi oss till den lite finare stranden Faliraki och försökte gassa i 38 grader så gott det gick, pimplandes på våra corona. Att få förfriskningar var dock en konst när det var en bar på ca 10 vattensportuthyrningar. På eftermiddagen blev B dålig, och Jag, F och L tog oss ut och käkade på det asutralienska stället Jack's, där L hade fått en napp på ett skånskt lammkött. Tanken var att vi skulle till det omtalade Paradisio Beach Club, men det var lite otaggad stämning, så den idén dissades rätt fort, och avslutades efter ett par drinkar på finska stället Lounge med en mysig hemmakväll.

B repade sig lite på söndagen, och vi hyrde en jeep över dagen, tog oss till Lindos och red på alldeles för söta åsnor upp till Akropolis. Ner tog vi oss lätt halkandes på fot, vadade lite i det fantastiska långgrunda vattnet och tog oss sedan hem tillbaka till Rhodos Stad. Den här kvällen käkade vi i Gamla stan, och jag fick känna på de omtalade vägarna för första gången. Istället för klassisk kullersten hade man lagt ut kanske halvdecimetersstora stenar över i stort sett hela vägarna - för hand. Inte det skönaste att gå på med högklackat. Men det fanns hur många turistbutiker som helst som vi tog oss igenom innan jag och L tog ett par drinkar på hotellet medan våra män hade knatat upp till rummet. Medan vi sitter där och snackar skit ser vi en audi cab susa förbi med en fossil bakom ratten, sakta in, spana in oss och försvinner. Efter ett par minuter har gubben satt sig vid bordet bakom oss och började flirta med L. Efter vi tvingat i oss Blue Hawaiis och White Ladies, tänkte vi att det var dags att föra killarna sällskap, så vi betalar och tar oss till hissen, ivrigt snackandes om den obehagliga gråhåringen. När hissen kommer ner hör vi någon komma springandes mot oss, och självklart är det han som vill ta hissen tillsammans. Jag trycker på våning 2, L på våning 3 och när även han trycker på trean rös det till längs ryggraden, och L steg av på tvåan med mig. Vi bankar på dörren, och den modiga F får eskortera oss upp till hennes rum innan han streakar hela vägen tillbaka till oss.
Mestadelen av måndagen spenderades på vattenland, med rutchkanor, nerspolningar, badringar och madrasser. Ruskigt kul förutom att man fick vänta en halvtimme innan man fick sin tur att åka. L följde inte med och vi hittade henne vid poolen när vi kom tillbaka till hotellet. Hon hade mkt hellre tagit en runda i stan och ätit på McDonalds. På kvällen kände vi för italitenskt och hamnade på en restaurang som hette the Corner. Dom hade tre pizzor att välja mellan - Capricciosa, Hawaii och Margarita. Efter en extremt lyckad förrätt med tzatziki, vitlöksbröd och halloumi specialbeställde jag och F varsin capricciosa utan champinjoner och resten tog varsin hawaii. Då blev det strömavbrott. Vi fick säkert vänta på våra pizzor en timme innan dom serverades halvljumma. Som substitut för svamp låg där lök och paprika, som gav en konstig men fungerande smak, medan de härskna hawaiisarna knappt smakade något alls och B fick kompensation med en Bolognese ist. Då B och L kände sig hängiga fortsatte jag och F till bargatan och tatuerade oss (äntligen, nedräkningen har börjat, one taken and six to go!) på insidan av handleden. Visst gjorde det ont, men inte riktigt där han tatuerade utan hela handen kändes som om den blev besprutad med elektricitet, vilket var rätt obehagligt men ack vad nöjd jag blev över att jag äntligen gjorde det.
Vi tog en båttur på tisdagen rätt tidigt, så vi la oss på en gång efter det. En sex timmars resa under solen besökte vi tre vikar där vi fick vada i det klara varma vattnet, snackade med en annan svensk familj, lörste korsord och drack öl. Det var den här dagen vi actually fick all färg, och jag (som aldrig bränner något) brände axlar, mage och knän. Ingen höjdare. Det blev lite till att vila innan vi käkade på en fin restaurang som hette Romeo i Gamla stan, med mkt god mat och usla drinkar. Jag beställde en cider, och blev serverad cider blandat med öl, vilket var det skummaste jag druckit i hela mitt liv. Vi försökte handla det sista innan vi tog en tur förbi bargatan och hem igen.

Tack alla för den lilla upplevelsen, Rhodos besöker vi fler gånger!

Om och om igen - Pelle Almgren

RSS 2.0