Let's play doctors, babe

SEMESTER!

Därav kände jag att det var berättigat med att sova till halv 12 och spendera dagen med att inte göra något alls i väntan på den grekiska aftonen som äger rum ikväll. Det är bara 3 dagar kvar till Rhodos, och jag klättrar på väggarna. Det kommer nog ta ett tag att inse känna mig tillräckligt avslappnad, är fortfarande rätt uppe i varv och kan inte ritkigt släppa tankarna på jobb. Men det blir nog bättre, lagom till semestern är slut.

Btw, har hittat den där låten jag tjatat om!
"My name is Lola, I love the gorgonzola, isch liebe, ti amo, I love to Disco dance!"

Domenicer - Disco Dance

I'm still alive

Gårdagen var faktiskt en riktigt bra dag. Eller som vanligt vaknar jag alldeles på tok för tidigt (klockan 6 den här gången), och ligger och spenderar ottan i tankar. En halvtimme senare kanske jag ska gottgöra föräldrarnas utskällningar och actually ta en tripp till doktorn med min 2 veckors alldeles för långa dunderförkylning. Trots allt visste jag att det var en vanlig klassisk "sommar"förkylning, men eftersom pappa var nervös inför svinflunsan och mamma tippade på streptokocker, var det till att leka vuxen och haffa 8bussen till kyrkbyn. Tog lite blodprover, och en timme senare får jag klargjort att det var en förkylning, att jag inte behöver oroa mig (...) och blev tillskriven hostmedicin. Totalt slöseri med tid, men resten av världen blev nöjd och glad, så ja - det är väl bra. Åkte hem till väsby och tog igen en timme i soffan innan det var dags att ta sig till jobbet.
En helt okej dag där tycker jag, min chef trevlighet håller i sig och jag undrar fortfarande var han har fått luft ifrån. Min engelsktalande halvisraeliska kompiskund kommer och frågar om jag har känner någon som skulle kunna tänka sig att vara barnvakt åt hennes kompis. Barn är kul, så jag erbjöd faktiskt mitt nummer. Inte för att det är säkert att jag ställer upp, men det är ändå en kul grej.
Blev hämtad klockan 8, och jag och ett gäng tog och gjorde oss av med massa pengar på grönan. Inte för att vi åkte något, det var fruktansvärt mkt folk. Men vi tog ett par rundor med chokladhjul, bollkastning, snördragning, golf och hästkapplöpning och vi kom hem med ett gosedjur, ett däck me bilar och lite fler gosedjur. En riktigt trevligt spenderad onsdagskväll.

Idag sov jag faktiskt ut första gången på drygt 2 veckor. Självklart vaknade jag halv 7, men vägrade gå upp och somnade om till 10. Svullade framför Sailor moon innan det var dags att ta sig till jobbet idag igen, och allt gick bara fel idag.
Men blev upphämtad idag igen, och tog en sväng förbi föräldrarna innan vi tog oss tillbaka till väsby, rondelldonken och elkas. Sen blev jag lämnad ensam medan grabbarna grus dricker några öl på hästen med födelsedagsgubben J.

Och här sitter jag. Ska ta en shot cocilliana, krypa in i mina myskläder och nörda mig med zelda hade jag tänkt. Så hoppas vi att det blir en finfin fredag imorgon. Jag får sluta upp med mitt tjaskiga humör.

Btw så har jag köpt en bil.  


Killing me softly - the Fudgees

You can call me Al

Kom hem halv 11 igår efter att stängningen gick lite sisådär. Det var till att äta det som fanns i kylen (ett par potatisar som blev stekta) och sen gå och lägga mig i ett kokhett gästrum, där man logiskt sett inte somnar bara sådär. kanske halv 12 12 blev det nog för mig, och tanken var att jag skulle snooza mig från 04.15 till att pallra mig upp ur sängen för att hinna knata till jobbet 6. Det slutade med att jag vaknade halv 7, panikslagen väcka pappa och tvinga honom att skjutsa mig till jobbet. Det är så fantastiskt med schyssta medarbetare som bara skrattade åt mig ist för att skälla på mig och pracka på mig det klassiska ansvars-snacket. Jobbade över en timme.
Käkade frulle på jobbet, ringde A och bokade dejt vid centrum. En snabb räd in på Gina och Team Sportia, och undertecknad fann äntligen den eftersökta bikiniunderdelen, precis en sån som jag ville ha dessutom på rea. Dock ville inte mitt konto punga ut med en hundring, utan fick låna av Sugarmama. Placerade oss i solen vid fontänen där min hosta tog ton, och fick ett litet sällskap av As lillebror och lillevän. Tog oss till donken och åt (eller alla andra åt, jag snyltade) och unnade oss att bara vara och säcka ihop på uteserveringen. Sen bar det av hemåt till föräldrarna som inte var hemma.

Jag tror att jag måste ta en 20 minutare, det sägs att brydarna ska spela brännboll, grilla och snacka skit vid ängsan ikväll och bara njuta av att det är sommar. Jag är fruktansvärt trött. Det får nog bli redbull-vodka resten av kvällen, alternatvt snyltat vin.

Det blir nog kanon.

This ain't a lovesong - Bon Jovi


Roadtrip - 60årskalas

Det är ta mig fan inte kul att vakna runt 4 på natten, och inte kunna somna om! När man liksom inte ligger belvämt hur mkt man än vrider och vänder på sig, och det antingen är för varmt eller för kallt. Dessutom hostar jag sönder lungorna för tillfället, för att inte tala om att jag har börja känna av växtvärk igen...och det kan väl inte stämma såhär i 22års ålder? Gaah, dessutom rinner en täppt näsa, och vi har ingen frukost hemma. En perfekt start på dagen med andra ord.

Hade en heldag ute i Dalarna igår, jättemysigt faktiskt. Åkte hemifrån drygt 9 och inhandlade frukost (mackor, bullar, coca-cola och halstabletter), och den nya banditskivan spelades i drygt en timme innan vi var tvungna att variera oss lite med old school Just D och "vart tog den söta lilla flickan vägen?". Galet bra färd till Hedemora. Dom bodde i en liten trevåningsstuga på 76 kvadrat och 50m från en liten brygga, och vi fick gå en liten husesyn innan vi åkte ytterligare 4 mil till Carl Larssons gård, knuffades med en triljon andra dalmasar, lunchade och blev attackerade av småfåglar.

- Vem är Carl Larsson?
- Det är en berömd målare.
- Jaha, är det han som har målat alla husen här?

Tillbaka igen, skåla i champagne, fika, bada och få ett par stenskott innan det var dags för en svår tipspromenad (vem kunde ana att mandarin talas av flest människor i världen...?) och jag och hiphop-L kom på sisådär femte plats, innan det var dags för mat och hemfärd igen. Riktigt trevligt, även om det kändes som att vi hade varit borta en vecka.

- Satte du i halsen?
- Ja, jag råkade sätta i fel strupränna.

Imorse upptäckte jag att jag har fått typ 7 myggbett. För att ha klarat sig t o m från midsommarbetten var det inte riktigt helt okej. Jag kliar bara sönder mig, det är lätt hänt när naglarna actually börjar växa till sig.

Nu är det nog dags för frukost och lite tecknat innan jag sträcker mig till duschen och jobbet.
Kul att börja 6 imorgon också. Jag är Så lycklig.

Vart tog den söta lilla flickan vägen - Just D


Flying high together

Och då slutade hon att ringa - såklart.


Kul att jag låter som att jag har fått en hes struts i halsen. Tror det var den kalla vattenskoterturen i söndags som prackade på mig en icke omtyckt förkylning - var helt körd på jobbet igår. Men dagen gick väl bra, förutom en hop dryga kunder. Införskaffade en ny soffa som bättre skulle passa in i det svartvita vardagsrummet. Ny matta, nytt soffbord, golvlyktor, och något tjusigt att sätta upp på väggarna står numera på inköpslistan. Nån vill möjligtvis inte köpa ett par ljusgråa, galet sköna, soffor?

Idag är man ledig och det står en stadsdejt med E på schemat. Vi har siktat in oss på en fixardag - nu ska vi stissa till alla smågrejer som vi båda har skjutit på obestämd tid och som det känns lite dags att ta tag i, allt från blomlådor till fotopapper. Det låter som en bra dag, en vettigt organiserad dag med roligt sällskap och stadsvandring händer ju inte så ofta.

- En tripp in på Salt
- Hårspännen
- Svart bikiniunderdel
- Printfärg
- Fotopapper
- Lim


Imorgon bär det av till Dalarna, ska vara där över dagen och gratta C på hennes födelsedag på familjens nya sommarställe. Det blir nog jättemysigt innan det är dags att fördriva resten av veckan med att jobba, och sen är det bara en vecka kvar till semestern. Dear god, vad jag behöver komma bort. Hoppas min struts försvinner innan dess.

Take me to your heaven - Charlotte Perelli




Injections

Igår var en jobbig dag. Det hällregnade, så det var bara att gömma sig under kepsen när man skulle spatsera ner till ICA för att lämna tillbaka en försenad film. Sedan fortsätta knata ner till stationen för att inhandla busskort (eftersom jag inte har lust att pröjsa 50 spänn extra om dagen när jag måste till jobbet). Därefter var det till att vänta en halvtimme på bussen för att ta sig till Täby, snylta mat av föräldrarna och få skjuts till centrum och få ett par sprutor i armen. Och inget finlir på Sveas inte, i samma sekund som hon sa "nu sticker jag" högg hon nålen i min vänstra överarm och sprutade snabbt in Twinrix A. Inget pjosk som på närsjukhuset där dom lugnt och försiktigt stack in och drog ut nålen, tvättar lite rent och vill att man ska vila 5 min, utan fem sekunder senare högg hon in nästa spruta (TBC) i samma hål, och min arm somnade på en gång. Men hon talade om för min 850:- fattigare pappa om vilken duktig tjej jag var, tryckte fast ett plåster på min ömma arm, och sedan var det bara att bli ivägskjutsad till jobbet 45 min för tidigt och sätta mig i kassan.
Min överarm är typ lam.

Sedan att jag fick stå ut med en hel hög kass attityd och nonchalans gjorde inte resten av dagen bättre. Det regnade när jag åkte hem typ halv 9 på kvällen, snickrade till en sen middag runt halv 10 och väntade på att telefonen skulle vibrera, som den inte ville göra. Gick och la mig halv 12 med det faktiskta sällskapet och nu sitter jag här morgonen efter och hoppas på en bättre dag.

Min överarm är fortfarande lam.

Show me love - Robyn


A dream is a wish your heart makes

Kanske beror det på var man bor. Eller vilka man känner. Kanske beror det på vilka man inte känner, eller har känt. Kanske är den skapad av uppväxten, familjen, vännerna och musiken. Det skulle kunna bero på fantasier, illusioner, filmer eller bara det faktum att den verkliga omgivningen är så annorlunda i jämförelse. Men det finns ju, det måste den göra, man ser den ju hela tiden - right?  


Jag tror att jag eventuellt har tänkt för mkt igen. Man kanske gör det när man har sett på SATC-filmen i sin ensamhet.

En del av mitt hjärta - Thomas Ledin


Lucky son of a bitch

She´s so lucky - she's a star
but she cry cry cries in her lonely heart thinking
if there's nothing, missing in my life
then why do these tears come at night?

Lucky - Britney Spears


Otaggat

God, jag är så fruktansvärt irriterad! Kul att alla mina musikmappar från St och framåt helt har gått i upp i rök! Eller dom finns när man söker på dom, men inte fan visar den fula lilla hunden i hörnet var dom finns nånstans! Är inte det lite taskigt? Tanken är att ta med oss bra musik till Grekland och tänkte satsa på svenskt taggad musik, typ "Vill ha dig igen" och "yeah yeah wow wow". Men nej nej, mappen med sisådär 500 svenska partylåtar vill inte visa sig. Jag ser att dom söker igenom den mappen (som inte alls finns där dom säger att den ska), och ändå får man upp "Din sökning gav inga träffar". Man får ju för faan krupp för mindre! Och kan någon snälla tala om - hur gör djur?

Musiktorka

Promise me happiness

Det är klart att man inte alltid låter glad. Eller trevlig. Jag är otroligt glad, trevlig, optimistisk, naiv och godtrogen så att det nästan är löjligt, men att låta trevlig 24/7 funkar varken för mig eller majoriteten av människor på detta klot. Folk kanske tror att något är fel, att jag är deprimerad, ledsen, sur, förbannad eller drabbad av PMS med ojämna mellanrum, men så är faktiskt inte fallet. Det tar helt enkelt på krafterna. Det kanske förvisso inte går åt lika mkt negativ energi så som det tar att exempelvis vara just sur, men ändå - det är väl klart som fan att man inte alltid låter glad.

Men jag är faktiskt glad. Eller jag är i varje fall inte sur och nere. Man skulle kunna säga att jag är lagom, balanserad mellan leenden och framprovocerat bråk. Fast jag är ändå glad. Egentligen känns det faktiskt bra - riktigt bra. Så get off my back, jag ler ju.

Torn - Natalie Imbruglia

Check

MÅSTE

- Ta en tripp till banken
- Storhandla mat
- Inhandla nya bikinitrosor
- Införskaffa rouge och solskyddsfaktor
- Smsa mitt kontonr till E
- Köpa printfoton och färg till HPn (Kefaloniaalbumet måste stissas till innan Rhodos)
- Ringa M och J


Something in your mouth - Nickelback

Lovely

Den här veckan har varit riktigt bra, än så länge. Förutom den svettiga inventeringen i måndags, och tisdagen med städning varierat med timmar på en solig balkong, har det suttits en hel dag med T på ängsan och invigde därmed årets första dopp (över förväntan, men paniken började strömma in när jag fastnade i ett nät av sjögräs nånstans så långt ner i det grumliga vattnet att jag inte såg var), blivit bjuden på middag och vin av L och idag står en fika på Djurgården med L och T på schemat. Måste ju ta hand om det fina vädret nu när det ryktas bli sämre på söndag, och helgen kommer gå åt till att jobba stängning. Ska fira S på lördag också, undrar vad gänget hade tänkt hitta på för födelsedagspresent den här gången, jag menar om dom nu har varit inne på ormtjusning, fallskärmshoppning, luftballongsflygning, tatueringar och 200kgs strippor.

Måste skynda mig lite nu, måste ta en tripp förbi banken innan man möter upp de glada människorna rutinerat utanför Fridays. Min dosa vill inte visa några siffror, och vi fick in en gammal 500lapp som man ska försöka växla in till. Om jag ler snällt, tror ni att det går?

Nu är det bara 4 veckor kvar till Rhodos, och jag längtar verkligen! Kommer bli hur jävla bra som helst!

Dansar aldrig nykter - Magnus Uggla

RSS 2.0