Parlez-vous francais? (eller hur fan det nu stavas)

Försöker att hålla mig vaken de sista två timmarna innan taxin hade tänkt skjutsa mig till Arlanda. ÄNTLIGEN är det dags för Frankrike ett par veckor igen, och jag längtar så mkt att jag nästan börjar känna nervositet. Det är iof första gången jag flyger ner helt själv, men jag har fått en grundlig inledning av A om var allt finns och hur man gör, så det ska nog gå. Det blir ju inte bättre av att runt 4 pers har sagt "Jamen tänk positivt! Det värsta som kan hända är att ni kraschar!" och flinar lite åt mig. Tycker det är lite grisigt sagt faktiskt. Tror att jag ska spendera resten av väntetiden med att navelludd på sovsällskapet, fixa lite nattmat och ta en mixedup. Låter som en plan
Klockan elva är jag på franska rivieran och sätter mitt makabra liv på paus.







See you later aligator


På bio med Homer

Jag och min kära vän B har längre snackat om att hugga en bio tillsammans, eftersom vi hade ju faktiskt en galet trevlig kväll den gången då vi såg 8 mile. Och en planlös fredagskväll lät som ett perfekt tillfälle att äntligen greppa tag om det långgångna löftet och pallra oss iväg (sisådär 6 år senare). Satsar på en spännande bioroulette där vi möts i stan, icke vetandes vad vi ska se - och mötesplatsen bestämdes till medis bland alla trevliga uteserveringar.
"Nej, men en öl innan bio kanske?" tänkte vi och satte oss på Snaps för att njuta av en fredagskväll, öl och att det inte regnade. När den andra ölen nästan var uppdrucken var tanken att vi skulle styra upp det här med bio, men med lite alkohol i kroppen kändes faktiskt Debaser och drinkar mer lockande. Ajöss biokväll och Hej mojitos. För att inte tala om de andra spännande drinkarna som "She sighes", "feet in the air" och något i stil med "brain fried" som hade svartpeppar i sig. Dessutom sällskapades vi efter ett tag av J&E som drog oss vidare till Bauer (jag upplyft på B's rygg skrålandes Darth Vaders språngmarsch), för att E ville träffa sina pluggarkompisar, vilka var ett riktigt trevligt gäng. Men Bauer stänger ju redan vid ett, och vad hade vi tänkt göra då?
Jo, rocka loss på Medusa tyckte vi.
Ett par inte alls goda shottar och en rom&cola senare var undertecknad kanon och flaxade runt till Rage against the machine, och sen var det i stort sett dags att hugga en taxi hem.
Däckade och vaknade en halvtimme innan bussen skulle avgå mot jobbet. Grattis, ten points to me, Bakis, men lyckades ändå flirta en skjuts ist och hann t o m tugga i mig en fantastisk och välbehövd BKmeny. Ungefär här insåg jag att jag nog var alldeles för pratglad och uppåt för att bli klassad som "bakis". Ergo möjligtvis fortfarande lite smått på pickalurven. Upptäckten kändes sådär om jag ska vara ärlig.
Men efter ett litet femtimmarspass med dålig motorik och övertrevlighet var det äntligen över, man började må lite bättre och det rutinerade pizzasuget satte igång ist.

Nu hör jag B ryktar fest igen.
Men det kanske blir bio ist, vad vet jag.


Can´t get enough of that wonderful duff


Killing in the name - Rage against the machine

 


Käringön

För några helger sen fyllde min gudfar 65 och hyrde ett par stugor på Käringön vid Västkusten. Jag har nog aldrig varit så avslappnad och rofylld i hela mitt liv! Inte minsta tillstymmelse till bekymmer, istället för bilar och cyklar hade man en skrinda och istället för tv fanns det kortlekar. Det var nästan de bästa fyra dagarna på länge, förutom att jag fick kvinns på nervägen så var allt fantastiskt. Luncherna bestod av klassiska och enkla rätter som tex makaroner och köttbullar och varmkorvar, vilket säkert aldrig har smakar så gott.
Första kvällen blev det dock storm med hällregn och där mitt i natten dog hela ön. Hela ön slocknade totalt och man såg inte minsta ljusblänk (förutom alla de 50 värmeljusen vi tänt i hela huset). Halvläskigt när man var på en ö, men samtidigt också rätt så mysigt.
På lördagen tittades det lite i affärer och när en butik hade rea på ALL Henri Lloyd införskaffade varje deltagare minst en tröja. Själv fyndade jag på en vit- och rödrutig liten sak som jag för tillfället bor i.  På eftermiddagen fiskades det krabbor med mitt älskade kusinbarn som är nästan det sötaste som finns. Till middag var det bara skaldjur (och kyckling), och eftersom kräftor har börjat slinka ner, vågade jag t o m smaka på havskräftorna och för att inte tala om krabba! Är riktigt stolt över mig själv. Lite vin på det, lite sömn och vaknade av att L ville säga Godmorgon. Packade klart, bäddade och åt en stor frulle. Sedan var det dags att ta förväl av Käringön - men jag kommer Garanterat dit igen.

















<3

Hit reset - Social Siberia


Spontangrillning

Ett väldigt trevligt sätt att spendera en onsdag, är att spontanbjuda över ett litet gäng härliga människor och äta gott, och allmänt trivas.  En sådan enkel sak när allt kommer omkring- varför gör man inte så här lite oftare? Satte definitivt en guldkant på min vardag.


Spontangrillning ikväll! Jag är redo att hacka  lök.


Mums mums


High five för sojakorvar!






Let's dance

Hands - The Almost


RSS 2.0