What happened?

Nu känns det lite som att det är dags för en uppdatering så här när det var ungefär en vecka sedan jag stissade till ett bloggutkast som inte blev färdigskrivet. Och visst har det till och med hänt en hel del roliga saker.

Efter att ha genomlidit dunderförkylningen Runar för två veckor sedan, började den gå på upphällningen lagom till fredagen. Kvällen tillbringades hemma hos E som hade en liten inflyttnings/fördelsedags-get-together, och det var väldans trevligt. Fick återse kära gamla M och c igen, och åh vad jag har saknat er! Det var en kväll fylld av singstar och skitsnack (mu?) och en hel karavan av skratt innan man blev upphämtad och medtagen till en lugnare kväll i Väsby. Väldans mysigt det också.

Den lördagen var det dags för mamsens lilla 50 års kalas, så åt lite lunch med pojken innan begav sig till Täby runt tolv ett för att hjälpa sina två virriga höns till föräldrarna med förberedelserna för släktattacken runt 17. Det var tokstressigt, och domderat, men efter mkt sjå lyckades jag få tältet dekorerat precis som mamma ville, och 16.55 höll jag fortfarande på med dippen och lyckades göra den precis som pappa ville. Men i sista sekund tvingade jag sis att ta över, så att jag fick glida in i min vita klänning och pressa in fötterna i mina för små skor. Papiljotterna jag hade försökt frisera håret med föll ihop, men nyfärgningen var kanonfin och naglarna var lila. Min extreme-instant-brown (L'oreals sunbrown rekommenderas skarpt!) var actually lyckad och relativt fläckfri den också (med undantag från händer och fötter som blivit militärmönstrade). E och N dök upp när klockan slog prick 17, och hjälpte till med stolsbärning och cahmpagneupphällning (ni är så jävla bra) innan folk bara droppade in konstant. Galet roligt, och tack även A och E som kom över och gjorde min kväll tillsammans med E och N, och dessutom begav sig ingen därifrån förrän 12.
Ett par fyllgrannar blev det självklart, jag blandar grymma rosa pantrar och frozen margaritas, hälfen av gästerna tjuvrökte, jag hatar när folk  säger A men inte B, jag fick en paus med mitt söta kusinbarn och Nalle Puh, K höll ett gulligt tal, jag har nog aldrig varit så proppmätt i hela mitt liv, det hällregnade större delen av kvällen, och ja mkt mer som mina minnesluckor inte vill ta sig an just nu.

Eftersom han hade sin födelsedagsferre i Väsby samma kväll snyltade jag skjuts av mina kusiner, och begav mig till nästa fest runt 1 kanske? Där var det ännu mer fylla och dans, B och F däckade i sängen, F hade sönder en stol, J hade ner hyllan från väggen och lämnade efter sig ett par schyssta hål i gipset, alla mina dvds fick groggar över sig, R och J bråkaded självklart så J letade sovplats, B  hade snickrat till en gigantisk kuk (som "egentligen" var en ljusstake för ett tårtljus), den tredje J höll på att beklaga sig för mig halva kvällen och ville så gärna att vi skulle vara kompisar, och en fjärde J tyckte att det var så kul att du och jag har hittat tillbaka till varandra. Med andra ord en helkväll upphöjt till 320. Galet bra.

Han fyllde år på söndagen och hans familj skulle komma på fika kl 14. Vi hade en sovande gäst i soffan, och lägenheten var kladdig, trasig och allmänt fucked. Så det var bara att tillbringa bakfyllan med att städa upp, dammsuga och torka golven, skjutsa hem den fortfarande onyktra B och handla fikabröd och lära mig koka kaffe. B och L kom över senare också, och sen var det bara att mögla resten av kvällen då ingen pallade göra så mkt annat.

Det var en mkt seg vecka med jobb och midsommarplanering, men på onsdagen blev det faktiskt ett spontanbesök till Gröna Lund med E och hookade upp med den lilla Vallatorpsligan + fler. Kanske inte det mest clevra sättet att pröjsa åkband när jag som mest åker popexpressen och vikingagungan medan alla andra tar sig igenom de mer avancerade jävulskapen. Men eftersom  jag nu tvingade med mig E, så var jag lite tvungen att gottgöra henne på nåt sätt, så jag lät henne ta med mig upp i Vilda musen för första gången i mitt liv (som iof var ganska så kul), och jag var övertygad om att hon skulle bli min död när jag senare tvingades upp i Kvasten (som iof var rena barnleken) och för att inte tala om Extreme (som iof var mkt lugnare än  vad jag minns den). Dock lyckades ingen tvinga upp mig i helvetesattraktionen Insane för att njuta av mitt panikslagna skrik, men jag fick höra att det värsta med den var alla whiplash-skador. Hur som helst, lite popexpress och lustiga hus senare fastnade vi för tärningsståndet där jag vann ett par kaniner, ett par paket suddgummin och en liten drake. Dock var Es pumpavinst dagen bästa. Grönan stängde 23, och efter att ha tagit en öl ute var det dags att ta sig återigen till Väsby.

Runt 10 på midsommaraftonen var det till att packa väskorna med sprit, musik, kläder och mat, hämt B, ta sig till Bålsta och hämta L, och sedan köra en halvtimme till söder om Enköping till den lilla hyrda ladugården vid Mälaren där H och S redan tillbringat en natt. Solen sken, och direkt blev det till att stissa till potatis och div. innan vi satte oss med smörgåstårtor till lunch. Galet bra. När det kommit  ett par regndroppar kastade vi oss in i huset igen, och snackade skit, drack och förberedde spetten innan vi kunde vara utomhus igen. Undertecknad tyckte att det var en bra idé att gunga, gjorde sig till och med ett försök på att klättra i träd med S innan jag blev upplyft av alla stora starka killar i luften (vilket jag dock fick höra efterhand). Jag tror att jag hamnade på Ss biltak också. Pojkarna ville självklart leka lite med sina radiostyrda båtar och roa sig med att ro, medan vi tjejer satte oss med våra flaskor vid bryggan och dinglade med benen.
Grillningen var kanon, partyalias var kanon, våldgästningen av grannarna var inte det mest clever, men galet roligt också, hela midsommarfirandes kändes liksom som ett riktigt midsommarfirande, och det var liksom lagom. Perfekt. Förutom att vi hamnade i en stenhård bäddsoffa, så mitt skelett hade säkert blåmärken på morgonen och självklart en liten släng nackspärr. Smörgåstårta till frukost, en kolossal städräd och sedan var det till att lämna den mysiga stugan och bege sig hemåt. Galet bra midsommar!!

Mer så är Baksmällan en galet bra komedi, en Greklandsresa är bokad i augusi, och jag vill bara äta äta äta.
Nu ska jag få skjuts till jobbet och knyppla.

Losing you - Dead by april

Födelsedag?

Vad köper man till en pojkvän i 29års-present?
Jag har SÅ idétorka.

Glue you up


By the way

Det har varit en rätt så bra dag tycker jag nog. Jag jobbade idag första gången på över en vecka, och döm min förvåning när jag actually tyckte att det kändes skönt att komma till jobbet! Det kändes inte så hett till en början att komma lite halvt osminkad, illa sittande kläder och skitigt hår - dessutom är jag inte riktigt haj på att ha på mig glasögon offentligt än (snarare torsk - haha...), men nu för tiden orkar jag inte riktigt engagera mig i det. Även om det kändes så mkt bättre efter ett par komplimanger. Hur som helst, fick jobba med energiknippet O som andas skratt och stress, så det har varit en rolig dag dessutom. Mina positioner sög och jag hade minus 50 öre i kassan, men ändå kändes det rätt descent.

Fick skjuts till Täby centrum när jag slutade för att haffa killarna på tele2 för att diskutera varför min mobil är så seg. Jag har hört att man ska uppdatera telefonerna efter ett tag, och visst, fine, inga problem...men då säger killarna vid disken att jag kan göra det hemma på datorn, och det är inget dom tar tid att göra åt mig, såvida jag helt sonika inte skickar in den på service för minst 500:-. Skithögar. Dessutom glömde jag fråga om abonnemangbyte. Suck.

Hur som helst, blev upphämtade av föräldrarna utanför systemet och hittade mormor fnittrandes i baksätet. Dom hade varit på shoppingtur och jag såg en ny torktumlare, tre kassar med kläder och en icakasse full av toblerone i bagageutrymmet, så jag log lite i mjugg. Efter att vi släppt av lilla mormor begav vi oss till Arninge där jag införskaffade ett par skor, papiljotter, brun-utan-sol, nagellack och äntligen en ny deoderant. Jag ville ha en hårtork och en vit bh inför lördagen också, men just den här dagen föll inte något vidare i min smak. Så det skjuter jag på till morgondagen mellan solariestunden och jobbet. Annars tror jag att jag har det mesta rätt klart nu, om man blundar för att huset ser ut som våran vind.

E, du har en riktigt fin lägenhet - är så fruktansvärt avis på din Kitchen aids!


Ja, precis så här ska det kännas.

När hela världens står utanför - Jumper

Skumbananer och lyxbullar

Nu har jag gått tillbaka till min gamla telefon. Tycker det är lite lagom skönt att ditcha touchen. Jag hittade ett par galet roliga inspelningar också, det är inte alla som har "skrik-gullefjun" som ringsignal när jag och E skrålar under vår tokiga vinkväll.

Var på S:t eriks idag också, min läkare var actually trevlig när hon träffade mig. Antagligen var det för att mitt öga var jättemkt bättre, och i stort sett redan läkt. Men måste spruta in droppar i ögonen varannan timme nu ytterligare 10 dagar, och vara linsfri i 2 veckor utöver det för att vara på den säkra sidan. Men det är lugnt tycker jag, det är ju inte meningen att jag ska (allt som oftast dock) riskera att bli halvblind.

Beställde tid till klippning och trimning idag, måste ju iaf vara lite fin på mammas födelsedagsfest på lördag. Jättekul att E och eventuellt A ska komma över och dricka lite vin med mig, även om jag säkerligen kommer att bli förpassad till det hemmagjorda framtida barbordet och blanda relativt enkla drinkar. Men det är helt okej, jag har ju iaf tittat på väldigt mkt hur man gör. Typ.

Att göra på ca 5 dar:

- Bygga barbord
- Måla staket
- Foga mosaikbordet
- Slipa/olja utemöbler
- Täcka över soputrymmet
- Jobba jobba och jobba

Jag undrar hur dom hade tänkt att dom skulle hinna med allt. Håller mig självklart på min kant, men ändå. Jag hoppas att dom har en relativt bra plan.

Hur som helst.
Själv måste man styra upp en inköpslista, och ringa till en grinig sötnos.

Down with the sickness - Disturbed



 


Mamma Mia

Jag måste verkligen säga att filmen Mamma Mia är en makalös film. Den lyckas liksom ge en speciell känsla som inte många filmer kan, man blir så fruktansvärt glad - och taggad! De senaste veckorna har jag inte känt mig speciellt motiverad, glad eller taggad på något alls, i synnerhet inte sedan i onsdags. Men nu, en sådan här lugn kväll när man sitter med föräldrarna med junkie-ögon, icke alkoholintagbar, oduschad och klädd gamla myskläder, blir man så galet taggad, partysugen, glad och ja - helt jävla alive! Nu känns det som att jag kan göra allt, jag vill bara gå ut och le, konstigt? Mkt. Men vänta, jag har hört uttrycket förut! Är det inte det här som kallas när man är glad i själen?

Soundtrack


Junkie

Jahapp. Så var det dags för ögoninflammation. Eller värre ändå - infektion. Höger öga är som vanligt klarrött, och jag har spenderat en hel dag i väntetid på s:t eriks. Tack för att ni höll mig sällskap dock, annars hade jag nog somnat och missat mina uppropningar till att titta här och skrapa på ögat där. Fick höra att jag har sår på hornhinnan, och om jag inte gör något åt det nu på en gång kommer troligtvis ögat aldrig bli riktigt helt bra igen. Vad som ska göras? Jo, införskaffa två olika tuber med droppar, och klegga in i ögat med jämna mellanrum - närmare bestämt en gång i timmen från och med nu tills imorgon eftermiddag, då jag (om ögat har blivit lite bättre) på sin höjd får ta igen den här nattens sömn med max 6 timmar. Åh, jag är SÅ lycklig just nu.

Tack för ditt stöd.
Och för att du alltid får mig att le.

Boom boom - Vengaboys

Game over

"...don't stop, never give up
hold your head up high and reach the top
let the world see what you have got
and bring it all back to you..."




Det är en svacka.
Men jag kommer tillbaka.
Åh, var så säker.

CONTINUE?
YES         NO

Somehow it's not the same

Puss på dig.

Pinsamt.

Hm.

Hmm.

Hrm.

Dear god, jag vet inte alls vad jag ska skriva såna här dagar när allt känns så off. Det är nästan så att jag tror att jag börjar bli deprimerad. Men lyckligtvis har jag er som alltid får mig att le.

Vattenskoter är galet roligt. Lever i en spänd atmosfär. "jag tror inte att hon tycker om mig" hänger fortfarande i luften. Stämningen är tryckt, och jag håller mig helst borta. Fortfarande lika hemlös, men tittade på ett litet gulligt hus i söndags. Undrar hur det skulle bli om jag började plugga i höst. Subtopia är galet bra. Tiger är underbart gott. Har fått ett par glasbitar i foten. Är så avis på S's Disneybox. Undrar hela helvetet hon menade med "du ska inte vara ledsen"? Ska boka tatueringstid nu när jag, som planerat, vann vadet. Förstår fortfarande inte varför alla är ute efter att ge mig dåligt samvete, eller all dryghet. men jag lär väl förtjäna det på något sätt. Shrek kommer ikväll, och även fast jag har sett den 28 miljoner gånger måste jag placera mig i soffan...såvida jag inte sätter igång "Narnia - prins Caspian" alternativt en utav de 3 filmerna vi actually hyrde igår. Ibland tror jag att det känns bra, men att allt skulle kännas bra på en och samma gång är nog för mkt begärt trots allt. Jag kanske också ska bli en JA-sägare?

Äh, jag ger mig. Är inte taggad på mkt nu för tiden.
Grattis på födesledagen, den mest fantastiska E!


Bitch - Meredith Brooks

RSS 2.0