To-do-list

TO-DO-LIST

- Äta (Nudlar, yoghurt och så många mackor med skinkost som jag orkar)
- Träna (och ringa E)
- Bege mig in till stan och köpa halloweendekorationer (Buttricks lär vara kaos)
- Ta reda på sista bussen till jobbet (fy satan vad jag är otaggad)
- Ringa M och fråga hur hon mår (och om lördagen)
- Fixa kaninen och rådisarna (sötnosarna)
- Plugga teori (jag kunde ju det där så bra förut)
- Kirra naglarna (dom ser faktiskt för täskiga ut)

Gud vilket äckligt jävla skitväder vi får stå ut med idag då.

I'm so confused about what to do
Sometimes I want to throw it all away



Cold - Static - X


Hello yellow

MIN GULA ÖNSKELISTA



- Stickad tröja - Kask
- Armband - Accessoara.se
- Fickspegel - Catalina
- Ben & Jerrys Lipbalm
- Fordonshandbok för tjejer
- Get your own sugardaddy t-shirt - shopbyhappytrails.com
- Gult läderarmband - Cocoo.se
- Fortunecookie, halsband - Label360.com
- Gula ballerinaskor - Eastlioncorp.com
- Linne - Ed Hardy

Yellow - Coldplay

Favorit

Och så var det A som trodde att bikinilinjen var under tuttarna.
- Jag tänkte väl att det var ett konstigt ställe att vaxa på...

Engel - Rammstein

Bokat - jag är så glad

Gud vilket lättnad. Det där var verkligen ett problem med en lösning som flög rakt in i käften på mig. Hade grämt mig ett par dagar, och varje gång jag hade tänkt ringa Ellströms och kirra introduktionskursen har det dykt upp något emellan. Men så ringer dom! Och dessutom kan dom ta med två extra passagerare på kursen, och alla kan! Hur jävla bra som helst! Nu äntligen är jag på G, sitter här och pluggar redan teori innan jag beger mig en riktigt snabbis till stan och införskaffa halloweendekorationer. Jag har en bild i huvudet som jag gärna skulle vilja ta fram. Snacka om tur, jag är inte van vid det.

Do you call me a lucky one?
Maybe sometimes I do.


Stricken - Disturbed

Break away

Men hallå, alltså helt jävla allvarligt! Vad fan är problemet? Jag trodde aldrig att man kunde vara så arg på en person, en förvirrad liten sill som inte vet vad hon vill. Hur kan man låta sig själv förbli en annan mindre rolig person istället för den man är och alltid har varit? Ursäkta, men brukade man inte vara spontan? Var man inte alltid på vad som helst, taggad till tusen? Vad hände med killkompisarna man brukade fika med och julhandla med, vad hände med att gå på spontana fester bestämda samma kväll, en konstant vibrerande telefon och så många galna minnen att den påstådda hjärnan man har blev överhettad? Är det bara för att man råkade bli ett par år äldre? Eller att man flyttade hemifrån? Eller något annat idiotiskt som jag inte lyckas få något grepp om? Jag vill ha spänning, jag vill ha överraskningar, jag vill bli förvånad, jag vill känna att jag lever. Men nej. Man står kvar på samma ruta sedan två år tillbaka. Varför är det bara jag som anpassar mig, gud så feg jag måste vara. Det känns som att jag exploderar snart, strupen kommer spricka av tysta förvirrade skrik och jag kommer få krupp, propp och panik. Ibland känns det som att det är min plats, ibland är det underbart och jag bara väntar på nästa steg till den påstådda lyckan. Men ibland känns det rutinerat, fängslat och genuint jobbigt, och jag tror inte alls att det kommer funka, som om skiten kommer att bita mig i arslet, kanske inte imorn, eller nästa år, kanske inte om fem år...men kanske om tio år, och det skrämmer mig. Jag är livrädd för att göra fel val, och det gör mig till den tragiska, lätt panikslagna och konstant förvirrade individ jag är just nu. Jag blir förbannad på mig själv, sluta gnäll och gör något, återställ dig. Uteblivandet av kontroll över mitt egna liv gör mig galen. Galen säger jag. Galen!


Nu ska jag duscha.


Hate - plain white T's


Why

"...I'm all out of advices, I don't know how to play this game
I used to know all these rules, but somehow it's not the same
Some things confuses me, like a personal labyrinth in my head
so if I can miss myself, I wonder, why am I not dead?
Something holds me back, feels like myself have begun to fade
so I ask the mirror; "am I hiding the real me behind my charade?"..."

Förlåt, älskade

Förlåt att jag vill krama om dig när du står och lagar mat, men jag får så sällan chansen annars.
Förlåt att jag vill pussa på dig så att du inte kan andas, men du tar aldrig initiativ till det längre.
Förlåt att jag vill ligga på dig när jag är så knotig och benig, men jag vill ju känna din närhet.
Förlåt att jag vill våldta dig direkt när du kommer hem från jobbet, men jag har ju saknat dig så mkt.
Förlåt att jag sover på din sida i sängen, men din värme gör att jag sover så gott.
Förlåt att jag vill avbryta den rutinerade vardagen med en puss & kram ibland, men jag vill känna att jag kan.
Förlåt att jag vill störa dig mitt i Cops med att kyssa dig någon gång, men det händer ju aldrig annars.
Förlåt att jag har varit så grinig och missnöjd, men jag vill känna mig som din flickvän.


Ready, set, Go - Tokio Hotel

Aggressive

Jag är inte speciellt blödig egentligen. Jag anses faktiskt vara rätt aggressiv av mig. Förutom att slå hårt när jag ser en gul bil och har en äckligt kort stubin är jag dessutom riktigt jävla envis och tjurskallig. Och är jag riktigt förbannad och frustrerad blir jag rätt fysiskt destruktiv, jag vill knuffas och slåss, min mobil har fått sig ett par rejäla smällar i mark och vägg och ett par glas har gått i kras i mina dar. Och bråkar jag vill jag göra och säga allt som har med såra, förnedra och provocera att göra. Förut hade jag en riktigt allmän bitchig attityd, och helvetiska humörssvängningar (såna kan fortfarande dyka upp). 
Det tog ett bra jävla tag innan jag grinade för någon utomstående första gången, aldrig i livet att någon skulle se mig gråta. Det var det bara att hålla allt inom sig, bara bära med sig det och få ut skiten på annat sätt. Med tungan i mungipan var det bara att le och vara glad, ta livet med en klackspark? Gäller det inte att sparka hårdast? Smällar är väl till för att tas? Nu på senare år har jag faktiskt lyckats med att vara ärligare med känslor, jag tror att det är mot andra, men framförallt mig själv. Ibland känns det som en befrielse. Ibland hatar jag det, jag tror inte riktigt att jag har vant mig vid att kunna bli sådär.
För dom som inte känner mig är det kanske svårt att tro. Jag är minst och vekast av alla i sällskapet, men adrenalinet jag får när jag är riktigt jävla arg är obeskrivlig. En sanslös energi. Hur jag tidigare höll exakt allt inom mig finns inte längre. Jag har lärt mig att lita på människor som står mig närmast. Det är rätt svårt att tro att jag har haft en sådan attityd när jag är så glad som jag faktiskt är, det krävs rätt mkt för att jag ska nå den punkt av beteende. Jag är en liten, genomsnäll, tokcharmig och äckligt positiv person. Jag skrattar och ler väldigt mkt. Jag tar rätt mkt skit innan jag säger ifrån. Men när jag väl gör det, då ska man veta att man lever. Faschinerande kan jag tycka.
Hur som helst. Som sagt är jag inte en speciellt blödig person. Om inte annat vill jag inte vara en speciellt blödig person.

Men när det kommer till äckliga slut, exempelvis kärlek som i slutet inte får varann...jag bölar som en jävla barnunge. Det är sorgligt och hjärtskärande. Ibland är det okej, men oftast måste man ha ett stenansikte för att inte få "vafan bölar du för nu då?" slängt i ansiktet (det är sådana stunder jag önskar att jag var lika stark som förut). Jag kanske visst är blödig, idiot, jätteblödig till och med. Tänkt på det?

Men självklart skulle jag aldrig erkänna det.


Reality - Staind


Lifetime.

JAG VILL:

Ha 10 par nya jeans. Ha 20 nya tröjor. Ha 25 par nya skor. Ha 10 nya väskor. Ha en takvåning på söder. Ha MVG i matte C. Komma in på flygledarutbildningen. Ha ett nytt jobb. Ha långa fina naglar. Se hela världen, allt från öken till korallrev. Ha dykarcrtificat, flygcertifikat och certifikat för båt. Inte vara rädd för djupa vatten längre. Pierca mig i nacken. Ha mina 7 tatueringar. Vinna 54 miljoner så att jag actually kan göra allt det här. Ha ett landställe i Stockholms Skärgård. Operera ögonen. Vara Grym på något. Kunna spela gitarr. Kunna åka skidor och snowbord, iaf kunna komma upp i liften. Ha en systemkamera. Ha en ny telefon. Ha körkort och minst fyra fina bilar. Flyga luftballong. Snorkla. Bara vara. Rida kamel och elefant. Kela med ett näbbdjur. Åka på trancekryssningen. Se byn i S:t Petersburg. Ha ACDC-t-shirten. Kunna sy egna kläder. Kunna gå i högklackat. Supa på ett par stenar igen. Gå upp 8 kg. Åka till Liseberg. Bada i Tylösand. Ha picknick vid Stonehenge. Se Grand Canyon. Stå vid utkanten av Sahara. Vara högst upp i Eiffeltornet igen. Promenera längs kinesiska muren. Krama Baloo på Disneyland igen. Klappa en tiger. Simma bland delfiner. Åka båt i Venedig. Titta på kläder i Milano. Fika vid Colosseum. Dricka öl i Dublin. Sola i Bulgarien. Supa i Ibiza. Dricka Cuba Libre i Kuba. Dra en 2 månadersresa till Thailand som alla andra. Ha sockervadd. Åka på kryssning i Karibien. Se Niagarafallen. Åka båt i Bermuda. Se halvmpnen i Egypten. Se soluppgång i Överkalix. Åka transibiriska tågrälsen. Äta glass på stränderna i Fiji. Någon gång åka till Kroatien, Cypern, Malta, Bahamas, Dominikanska Republiken, Marocco, Tunisien, Nya Zeeland, Malaysia, Japan, Kina, Brasilien, Singapore, Korsika, Indien, Filippinerna, Kambodja, Australien, Kanada och sist men inte minst USA. Inte vara rädd för höga höjder. Ha alla körkort som går att ha. Jag vill vara jag.


This aint a lovesong - Bon Jovi

Match.


HE'S A MATCH AND I'M GASOLINE


Once a good girl

Idag hade jag tänkt vara duktig. Jag ska slå en massa signaler, planera inför lördagen, styra upp introkursen och sjukgymnasten, gå på en kylig långpromenad med vovven, maila en hel del och sist men inte minst ska jag äta hela dagen hade jag tänkt. Det är fördelen med att ha storhandlat dagen innan, det finns så mkt gott hemma! Jag älskar mat.
Jag har redan varit vaken i tre timmar, tränat och ätit frukost. Hurtig var ordet för första gången i mitt liv. Jag tycker att det är helt okej, nu jävlar måste det bara hålla i sig.

I wonder - Diffuser


Rubinred

MIN RÖDA ÖNSKELISTA



- T-shirt från Sinful
- Gummistövles
- Bäbismugg - Gullunge
- Tröja - Peak
- Halsband - Accessoara.se
Tröja - Hummel
- Armband - Cocoo.se
- Armband, Fearless - Aldora.se
- Rött nitarmband - Cocoo.se
- "Från Grillen" - akademibokhandeln
- Young Hollywood keps - Soliscompany.com
- "Fairest of them all" halsband - Thinkher.com

 Hands of blood - Bullet for my Valentine

Missnöjd

Han kallade mig missnöjd.
Jobbigt att det syns så väl.

Walk - Pantera


De onda dockorna

Det var födelsedags/halloweenfirande på Café Sten Sture i helgen. Lokalen var hyrd och alla hade verkligen gått in för det här med halloween. Dom onda dockorna fyllde år, och det var levande musik, dans och massa vin och öl. Dock var det lite komiskt att alla blodiga människor, alla mumier, vampyrer, slaktare och häxor gladerligen sjöng med i "jag vill vara din Margareta".



Jag vill vara din Margareta - vem det nu är som sjunger den.

Tröttis

Det känns som att det är något allvarligt fel när man måste ställa klockan på 04.30 och ta sista nattbussen till jobbet.

Jag skulle ha gjort vad som helst för att få sova en timme till eller två. Tre stora glas vin är kanske inte det mest ultimata dagen innan man börjar klockan 06.00 på morgonen en lördag, men det var det ta mig fan värt. Det känns kallt ute. Min dödskallemössa är underbar.


Jag tror att jag behöver frukost.


Attack - 30 seconds from March

Kissable

"...do you care about the moments that pass you by
the ones that could kiss your face if you would let them try
moments is all we have to remember every day
a second, a minute an hour blows your life away
so if I for once could shut my mouth and focus just on me
maybe I could try something new, and maybe I'll be free..."

Lunatic

I'M A LUNATIC AND HE'S MY PSYCHOPATH

Bitterfitta

Gud vad jag har blivit bitter på senaste tiden. Jag hör mig själv gnälla i stort sett hela tiden. Hur kommer det sig? Bloggen är full av bittra inlägg, och egentligen är det ju inte något som är direkt roligt att läsa. Hur i hela helvetet lyckades man bli en sådan bitterfitta huxflux? Borde det inte ha hänt något för att man ska bete sig så, något hemskt, något orättvist eller kräkfärdigt? Fast å andra sidan - det kanske är uteblivandet av något hemskt, orättvist och kräkfärdigt som fick mig att bli den bittra individ jag är.

Och är vi nöjda med det då?

Cold - Crossfade


Favorit


Och så var det L som frågade om det inte kom med någon bruksanvisning till hennes nya dildo - underbart!

Butterfly kisses - Bob carlisle


Once in a blue moon

MIN BLÅA ÖNSKELISTA



- Nostalgiboken
- Munkjacka - Peak
- Linne - Miami Ink
- Halsband
- Vinyl Uglydoll Ice bat
- Armband - Accessoara
- Little miss trouble - Soliscompany
- Halsband - Tokidoki
- Blått nagellack
- Mössa - sjöhäst - Kask

Licking Cream - Sevendust

Words


"...I know a thousand words can't explain
even if a million words would remain
I know one word could take my pain
But I rather pretend that I'm immortal..."

Satisfied

Jag skulle vilja veta hur det känns att vara bara nöjd. Inte att ha något att klaga på. Någon gång kan väl allt bara vara enkelt och någon gång kan väl världen stå på min sida. Helt och fullt nöjd. Tillfredsställd med tillvaron vi lever i, inga bekymmer. Någon gång skulle jag vilja veta hur det känns.


Egentligen har jag ju ingenting att klaga på. Underbar familj, underbar pojkvän, tak över huvudet och, om än äckligt, jobb. Jag får i stort sett allt jag vill ha, varenda sak jag pekar på och tindrar lite med ögonen och stinker ner folk med min charm hamnar i mina händer i slutändan. Det finns alldeles för många som har det tusen gånger värre än vad jag har, och att jag över huvud taget tänker och kanske känner så här känns det som att jag nästan måste skämmas för...har jag inte allt? Vafan har jag att gnälla om, borde inte jag hålla käften, le och vara glad ist för att sitta här invirad i  mitt stora sköna överkast och gnälla?

Du och jag skulle behöva en sådan paus. En paus med 10 kg kaffe och 18 paket cigaretter och spy ner varandra med ord och bullshit, beklaga oss för varandra, få vara gnälliga och griniga och inte en jävel ska bry sig och reagera. Ja. Får man sedan en dunk vin med i fallet blir man nog kanske nöjd för en liten stund.

So far away - Staind


This is it

Jag tycker inte om det här. Det gör jag faktiskt inte. Dagarna känns som rutin, jag blir aldrig förvånad längre. Vad som händer hemma, på jobbet, i världen - jag kommer inte ihåg hur det känns att bli förvånad. Jag förväntar mig inte heller att bli förvånad längre. Det krävs mkt för att något ska överraska mig. Det är tragiskt. I väntan på vad som helst blir man i stort sett ändå bara besviken. Hur gör man för att komma över detta? Måste jag skaffa ett större nät av bekanta? Någon att kunna träffa nästan när som helst på dygnet? Måste jag skaffa en s.k. hobby, en riktig hobby som kan uttrycka ensamma aktiviteter av olika slag? Måste jag kanske skaffa ett liv som jag alltid har påstått mig ha? Vad som helst som gör att idag inte känns som igår, att mina dagar inte är som en daggmasks, att ingen dag är den andra lik. Jag är inte en sådan tjej som vill ha rutinmässigt tv-tittande, rutinmässiga telefonsamtal och sms, eller det skulle kanske vara helt okej...såvida det kunde dyka upp något nån jävla gång som man inte är beredd på, något som överraskar, något spontant. Något som kompenserar gå-upp-åka-till-jobbet-äta-mat-titta-på-tv-sova-syndromet. Och i väntan på detta "något" känns det som att jag missar så mkt annat. Det är som att jag förväntade mig att det skulle vara något mer än bara det "här".  Don't you too want to live your life while you're still alive?



 

"...everyday I take one step,
and every time it's like two steps back
the world is a circle,
with only a one road track
Today was good when I still was asleep
but while I dreamed I realized
I was counting yestedays sheep
Nothing called "excitement", nothing called "surprise"
just something called "expected", and the world is cold as ice
I see the world spinns around, and take the life in it's fall
I see smiles of living fast, but I can't feel the rythm at all
What do I miss, what do I need
something called "adrenaline" without the cut-and-bleed
maybe i don't need something, only someone just like you
someone who knows the world we live in, and could tell me something true
who knows the life we're supposed to live 
and what road we're supposed to drive
and then maybe you could show me, 
how it feels to be alive..."

...



Måste ta tillbaka hälften av vad jag skrev. Blev precis invaderad av tre troll som lyfter våra element, ett i varje rum. Alla har olika dialekt och en har den längsta feta buttcracken jag någonsin sett, dessutom har alla en matsked snus i käften. Det var faktiskt något man inte förväntade sig en torsdagsmorgon. Så nu är min dag gjord!


Black parade

MIN SVARTA ÖNSKELISTA



- Svart topp - H&M
- Svart linne - Sinful
- Svart jacka - Sinful
- Halsband med Bambi - Aldora.se
- Skeleanimals - Bat Diego
- Läderarmband - Aldora.se
- Silverarmband, handbojor - Aldora
- Skeleanimals - Monkey Marcy
- Munkjacka - De Palma
- Clutchväska - Soliscompany.com
- Fina skor - Björn Borg
- Nitarmband - Cocoo.se
- "Live with passion" armband - Cocoo.se


Welcome to the black parade - My chemical Romance

Romance - dead

Ibland saknar jag någon som faktiskt håller om. Inte en arm lite halvslappt om axlarna för att man helt enkelt vill sitta bekvämt i soffan, utan verkligen håller om. Nästan som en förälder, hur perverst det än låter. Så att man drunknar i någons armar och man har aldrig känt sig tryggare och mer beskyddad.
Ibland saknar jag en puss. Inte en påtvingad godnatt/hejdå/hej-puss, utan en puss utan anledning, bara för att man helt enkelt vill. På axeln, på handen, kinden, pannan eller munnen, som uttalar mer känslor än ett rutinerat förspelshångel.

Ibland vill jag ha ont i kroppen av för många kramar, jag vill ha blåmärken av för hårda smekningar, jag vill dränkas av saliv och jag vill upptäcka bitmärken av passion. Jag saknar någon som tar för sig, små spontana reaktioner för ingenting, där den enda anledningen är bara att man helt enkelt hade lust.

Men nej. Kramar är överskattat och pussar är onödiga avbrott i den praktiska vardagen. I slutändan är väl romantik på sin höjd när ett par värmeljus är tända och man hör kommentaren  "vänd dig om så kör vi".


Ballad for the lost romantics - New found glory

Darling

Drain me, my darling


Pink Slip

MIN ROSA ÖNSKELISTA





- Tavla av Lisa Rinnevuo
- Miso Pretty Body Cream
-Div. rosa nagellack
- Flamingoörhängen - Accessoara
- Hanky Panky trosor
- Tokyo Takeout halsband - Accessoara
- Hörlurar från Skullcandy
- Fleur de lis armband - Label360.com
- Zonterapisockor - Stockhome
- Cute as hell spegel
- Armband - Aldora.se
- Kusmi te roobius
- Vidal sassoon plattång

Girl - Paul Wall


Bored

Min fem-i-topp överlevnadslista

- Naproxen
- Rom & Cola
- Värmekudde
- Musik
- Plåster

Min fem-i-topp tryckar-låtar

- Always - Bon Jovi
- Far away - Nickelback
- You are not alone - Michael Jacksson
- Hero - Enrique Iglesias
- Time of your life - Greenday

Min fem-i-topp make-me-happy-list

- Vin
- Glass
- Gulliga sms
- Kramar
- Musik

Min fem-i-topp tecknade filmer

- Brisby och Nims hemlighet
- Änglahund
- Spirited Away
- Fievel och resan till Amerika
- Katy fjärilslarven

Mina fem-i-topp favoritskällsord

- Kötthuvud
- Idiot
- Pucko
- Slyna
- Nörd


Art of losing - American Hi-Fi


Wake me up - pain

Ibland  hatar jag att vara brud, vi måste verkligen stå ut med all smärta - trycka fram knoddar och den äckliga mensvärken stryker jag under. Vad är det killar får står ut med egentligen? Fan inte ett skit som ens påminner om riktig jävla pain. Vaknade med mensvärk idag, och ångesten över att det är min vecka, lingonvecka, kvinns, att Hugo kommer på besök eller vafan man nu vill kalla det, fan jag kunde knappt ta mig upp ur sängen, än mindre stå. Jag har suttit dubbelvikt på toaletten en halvtimme för att samla kraft till att ta mig upp. Helvetes jävla skit. Jag hittar inte mina gröna lyckopiller någonstans (naproxen is the shit), så jag är rätt så tjurig just nu - låt mig va!

Vi får säkert stå ut med skiten för att vi är SÅ mkt tåligare än guys. Vi är ju faktiskt befogade med högre smärttröskel, vi lever längre, dock kanske vi inte är bättre på att köra, men vi är ta mig fan säkrare i trafiken, vi kan göra flera saker på en gång, det är bevisat att majoriteten av brudar actually är smartare och vi är fan modigare. Och just det, vi har ju två fina saker som kallas tuttar också. Det svagare könet, my ass.


Pain - three days grace


Retarded

LET'S GET RETARDED

Skynda dig, älskade

Begravning. Det är då det faktiskt är tillåtet att låta tårarna rinna fritt och göra svarta ränder på kinderna. Alla ord och alla tal berörde, musiken utan text sa mer än vad ord kan beskriva. Knappt ett öga var torrt när man läste de sista farvälen på kransarna. En extremt fin ceremoni var det och jag tror att det är skönt för alla andra att ha fått det där sista avslutet, de sista orden. Det tog ett tag innan det kom, men när jag ser familjen gråta skär det någonstans i mig, då börjar jag också. "Det är okej, gråt". Någon nämde hans odödlighet, så jag är ännu mer beslutsam gällande den första gaddningen som ingen egentligen kommer att uppskatta. 

Kvällen tillbringades hos föräldrarna med rom & cola, vin, efterrätt och skratt. K gillade min pinne i örat.



Vägen hem var mycket lång och ingen har jag mött,
nu blir kvällarna kyliga och sena.
Kom trösta mig en smula, för nu är jag ganska trött,
och med ens så förfärligt allena.
Jag märkte aldrig förut, att mörkret är så stort,
går och tänker på allt det där man borde.
Det finns så mycket saker jag skulle sagt och gjort
och det är så väldigt lite jag gjorde.

Skynda dig älskade, skynda att älska,
dagarna mörkna minut för minut,
tänd våra ljus, det är nära till natten,
snart är den blommande sommarn slut

Jag letar efter nånting som vi kanske glömde bort
och som du kunde hjälpa mig att finna.
En sommar går förbi, den är alltid lika kort,
den är drömmen om det man kunde vinna.
Du kommer kanske nån gång, förr'n skymmningen blir blå,
innan ängarna är torra och tomma.
Kanske hittar vi varann, kanske hittar vi då på
något sätt att få allting att blomma.

Skynda dig älskade, skynda att älska,
dagarna mörkna minut för minut,
tänd våra ljus, det är nära till natten,
snart är den blommande sommarn slut

Nu blåser storm därute och stänger sommarns dörr,
det är försent för att undra och leta.
Jag älskar kanske mindre, än vad jag gjorde förr
men mer än du nånsin får veta.
Nu ser vi alla fyrar kring höstens långa kust
och hör vågorna villsamma vandra.
En enda sak är viktig och det är hjärtats lust
och att få vara samman med varandra.

Skynda dig älskade, skynda att älska,
dagarna mörkna minut för minut,
tänd våra ljus, det är nära till natten,
snart är den blommande sommarn slut

Höstvisa - Bo Caspers Orkester

Torktumlar-terror

Han tvättade vit tvätt igår. Helt okej, det var verkligen dags. Kastar in allt i tumlaren med kommentaren "tror du att du skulle kunna ta hand om det imorgon innan du drar till jobbet?" Absolut, no problemo. Drar mig till nio, sträcker på mig ett antal gånger och går sedan upp för att få en nostalgikick framför Starzinger innan man hugger i sig en frukost. Öppnar tumlaren, upptäcker att hälften av kläder är mina. En lite obehaglig känsla i magen när man kastar kläderna i en hög på sängen och påbörjar ihopvikningen. Upptäcker att hälften av mina kläder som låg i tumlaren inte alls skulle tumlas. Vem i hela helvetet kastar en skjorta i tumlaren? Det var säkert sju toppar som hade en överstruken tumlare på sina lappar. Jävligt roligt att hälften var relativt nya kläder som blev en storlek mindre. Visst, det är 'bara' kläder, men det är fortfarande mina kläder och jag har inte råd att köpa massvis med nytt för att det ska förstöras i tvätten bara för att man inte vet hur man tvättar. Jag tumlar aldrig hans jeans, jag drar i alla hans t-shirtar för att vara säker på att dom inte krymper, är det något plagg jag är osäker på blir det upphängt. Men alla mina kläder ska kastas in i torktumlaren?! Har jag någonsin förstört hans kläder, kastar hans skjortor i tumlaren? Nej. Det värsta är att han inte har descens att ha dåligt samvete, utan blir arg på mig för att jag blir arg över att han förstör mina kläder. Helt jävla otroligt. Förväntar man sig att få höra "älskling, kan du inte titta lite extra på lapparna så du vet vad som kan tumlas nästa gång jag användet det här linnet som jag aldrig mer kan använda för att du inte kan tvätta?" Okej om det var ett plagg. Men nej. Håll dig borta från mina kläder!

American idiot - Green day

Psykotisk perfektionist

Alla vet att jag inte är butikschefens favorit. Han är perfektionist, och det är sannerligen inte jag, bara man gör sitt jobb på ett schysst sätt tycker jag att det är helt okej, men nej. Han letar efter saker att nagga på, och jag får krupp, panik och lätt arbetsångest. Så för att förenkla det hela är min butikschef dum i huvudet, en psykotisk perfektionist och en otillfredsställd terrorist. Jag kommer alltså aldrig bli månadens bäst anställda direkt.

Men vad hände? 
Jag kom en timme för tidigt till jobbet, upptäcker att vi ska ha inventering, kliver in på hans kontor och tänkte fråga lite om inventeringen. Först ser han på mig, hans ser nästan skrämd eller överraskad ut, och snackar med mig om småsaker, och han låter actually glad. 
- Är det inventering ikväll?
- Ja, men du behöver inte vara med på den, du får sluta 21.00.
(På schemat står det att Alla anställda skulle vara med, men självklart är det allmänt känt att ingen egentligen vill vara med...varför skulle jag vara i stort sett den enda som slapp?).
-  Det finns inte en chans att jag skulle få börja tidigare?
- Nej tyvärr, det finns så lite att göra så jag kan faktiskt inte låta dig göra det.
(Han ser actually deltagande på mig).
- Just det, S, jag skulle hälsa speciellt från personalavdelningen att när du skriver på dina AWL:er får du helst bara skriva över de två understa raderna. Det är helt okej att du inte har gjort det förut, men tänk på det tills nästa gång?
- Absolut...?
(Hade det varit förra veckan skulle tonfallet ha varit 10 gånger elakare).
 Det går en timme, jag börjar jobba.
- S, finns det en chans att du skulle kunna hjälpa H med kylen?
- Absolut. Jo förresten, har det löst sig med fredagen?
- Du ville vara ledig?
- Jo, jag ska ju på begravning, det sa jag för ett par veckor sen?
- Jag vet inte riktigt om det är löst, men jag tror det, annars fixar jag det sen, så det är inte något du behöver tänka på, du är ledig.
(Senast jag bad om tidsändring på schemat var det mitt problem, och absolut inget han skulle hjälpa mig med).
Senare på kvällen var det ett litet personalmöte och efteråt en tripp till lagret där undertecknad började frysa som en gnu.
- Hehe, saknar du en fleecetröja?
- Ja, lite grann kanske
- Du ska få låna min tröja, den är på kontoret, jag hämtar den sen åt dig.
KVACK?! Har han slagit i huvudet eller? Jag var helt faschinerad över hans sätt att snacka med mig, han var faktiskt...vad heter det nu...jo, trevlig. Min butikschef är känd för att få bort vem fan han vill ur personalen, han är känd för att vara riktigt jävlig. Och att han skulle bete sig sådär mot MIG, det går liksom inte ihop. Att jag dessutom fick ett "tack för idag" satte verkligen  körsbäret på mjukglasstoppen. Något är fel.

Alternativt har han bara fått ett ligg.


Meant to live - Switchfoot

Property



I'LL BITEMARK MY PROPERTY

Cigaretter och klädespanik

Helgen spenderades med mängder av vin, massa cigaretter och gratisdrinkar. Hur bra som helst. Hon har bott hos mig i stort sett hela helgen, inte för att vi var så pigga och pratglada på dagarna, men när man sover till ett och är fortfarande trött kan man inte begära så mkt annat. Dock kom Han med den smarta idéen att styra upp klippkort på våran soffa, självklart med ett leende på läpparna. Och btw måste jag verkligen påstå att shoten "äppelkaka" är Grymt god, och när hon inte känner för att dansa så är uttittning av andra människor på dansgolvet ett extremt roande underhåll.

Jag har fått klädespanik inför fredagen - vad har man på sig på en begravning? Tog min tredje tripp till Stan igår för att hitta en svart, stilren, inte för lång, för kort, inte för hängig på mina smala axlar och självklart inte för urringad tunika att ha på mig till mina svarta leggings. Men det var på JC i Kista jag äntligen hittade vad jag sökte, även om den dock var en aningens för tråkig. Nu måste bara mörkgråa overkneestumpor, nya stövlar och ny kofta införskaffas, så kommer väl förhoppningsvis saken bli stekt i slutändan. Det kommer att komma runt 200 pers. Hur klarar man av det?


Så nu sitter jag här och undrar hur man ska spendera sin fjärde på raken lediga dag. Kanske ska ringa Mamma och kolla om hon kunde hjälpa mig hitta ett par stövlar? Såvida jag inte fikar med J idag efter två. Alternativt är jag kvar hemma och actually gör något nyttigt, något vettigt som exempelvis dammsuga vardagsrummet, kasta in kläder i tvättmaskinen eller rensa garderoben? Det skulle vara duktigt, jag skulle få höra kommentaren "starkt jobbat, S!". Men alternativt kan jag ju också sitta kvar här invirad i mitt stora sköna överkast, och hitta mer tillägg till min enorma önskelista, exempelvis de här oerhört fina gummistövlarna.



Manufactured inspiration - Fenix TX

 


Fredagsmys

Fredag. Det är nu man ska ta fram vinglasen och skåla över att det äntligen är helg, att man har två lediga dagar att spendera på massvis med onödigt, gott, alkoholbaserat och roligt innan man tvingas återgå till den trista rutinerade vardagen med jobb, plikter och ansvar. Det står självklart en dunk vin med E på schemat, det har suktats i tre dagar nu, och äntligen är dagen här. Ska bjuda honom på lövbiff med ugnsgjord klyftpotatis och vitlökssås ikväll (JA, jag kan actually laga mat även om jag inte ser ut som en "sån") innan hon tar sig hit, och självklart bjuds på skrål till glada 90-talslåtar, dansa liggandes och skrika "bunke" innan man hör vinglasen klirra mot varandra. En underbar fredag.


Jag undrar vad han ska hitta på ikväll?



Scream - Miss Crazy


Kind of like it ugly

"...locked, trapped, catched, cracked
and no particular words of my own
my body aches of all the scars I bring
but never will I show
All the "hows' " and the "whys' " are choking me
and all the "nos' " and the " sorrys' " is like air
sometimes my body shrieks, sometimes
my mind agree that once i need to care
My black heart goes deeper than I could ever guess
like pain beneath my chest, and its thorns around the soil
my eyes are unfaithful, the voice unsecure
and my life have really no control
an addiction to your lure
and a step that may went wrong
it make my throut burst in disgust
wishing it was gone
the hurting becomes automatical
the screams is always there
and between those lines I wonder
shouldn't it be more to bear
Locked, trapped, catched, cracked
and no particular words of my own
it's painful to see clearly
that you'd be better off alone..."


 


The drunken monkeys

Jag, E och en jävla massa vin. Om man googlade på "vinhaggor" skulle det säkert komma upp ett antal fula foton på oss två efter en flaska relax och en och en halv dunk by the river senare. Så jävla bra. Det finns ingen annan som skulle kunna skråla disneylåtar så högt med mig, som skulle skriva så många hålpost med mig, som skulle kunna ta bussen hem till mig sent en kväll, pimpla vin whenever och vara lika nördig som jag. Som skulle sova i en rutschbana med mig, som skulle handla gröna äpplen åt mig, som skulle komma på så många knäppa idéer tillsammans med mig. Det är något visst med kompisar man har haft sedan andra klass. Vi är helt enkelt så fruktansvärt jävla bra.

I heart me

Nobody is perfect but I'm pretty fucking close
And I'm here to give you all a heavy heavenly dose
I think you better listen 'cause I know who you are
And I think that you should treat me like a superstar
Because I'm more than just a human I'm the gift to all of you
And I'm here to make sure that my message gets through
I wonder if you're really all as dumb as you look
Or are you smart enough to learn the rules in my book
I hope you understand that the knowledge I bring
Puts me in the position of a god or a king
'Cause I blessed with the gift of the magic touch
And I wouldn't say that I'm asking for too much
All you have to do is get down on your knees and pray
And I promise you the remedy is on its way
But you can never be like me so don't waste your time
Because I reign supreme and my position is divine

What's wrong with being self possessed?
Nobody's satisfied with being second best
I've got the gift and I know that I'm blessed

And I've got to get it off my chest

I'm the biggest the best
Better than the rest

I'm not afraid of competition cos I'm know that I'm best
And you haven't got a chance to even pass my little test
Even if you wanted to you couldn't pay the price
There ain't no room for losers in my perfect paradise
'Cos life is always based upon the weight of your success
So I'll make sure that I get the most and nothing less
If I love myself then everyone will love me too
And there's nothing you can do for me that I can't do

So welcome to my kingdom and enjoy your little stay
Even if you can't afford it I'll still make you pay
So you better come and get it and enjoy it while you can
Don't tell me that you're dumb enough to think I give a damn
I couldn't care less about what you achieve
And there's only one thing that you have to believe
The only thing important that you have to understand
Is that no matter what you say I'm still the God I really am

Biggest and the best - Clawfinger


Lonliness

Hur kan man ha en telefonbok full med nummer, men absolut ingen att ringa? Profilen på facebook visar över 300 friends, men inte fan har man någon att skriva till. Man har träffat kompisar nonstop, och ändå suger dagen. Knäna skriker på aktivitet när man är hemma framför tvn, men ändå är man inte nöjd när man sitter och spontanfikar eller tar promenixen med grannen. Varför är det så, hur kan my walking closet ha plats för alla kläder när jag har absolut inget att ha på mig? Fan, borde man inte vara nöjd någon jävla gång?


But instead I'm holding hand with no one at all,
and share my clothes with a shadow.


Something real - American Hi-Fi

Don't give a damn

Igår jobbade jag på som vanligt. Det här med träning är ju jättekul, jag har redan märkt vilken överskottsenergi jag har efter att ha workoutat fyra gånger. Okej att ryggen fortfarande gör ont, men wtf, ta det som en man (som å andra sidan har lägre smärttröskel...). Hur som helst, hade en vikarierande butikschef som  var störtskön! Varför kunde inte han vara vår butikschef ist för den stela alltför tokseriösa idiot vi har nu.

Slutar vid halv 6 och sedan är det bara att bege sig till stan och äta middag med U. Har knappt sett henne på ett år, men nu äntligen fick man en pratstund och catcha upp lite. God I've missed her! Det blir aldrig tyst när man är med henne. Och med en snus i munnen följer hon med mig till pendeln vid åtta och säger godnatt - och att jag självklart ska ringa när jag är hemma och inte har råkat bli rånad, styckad eller något annat rätt bad.

Då jag kommer direkt från jobbet har jag på mig mina mest trasiga jeans där mina knän har gjort varitt enormt hål på just knäna. Ja, vi MÅSTE ju ha jeans på oss och ja, vi MÅSTE betala jeansen själva. Så I make a kind of stand när jag har mina äckliga jeans på mig på jobbet, och jag helt enkelt don't give a damn. Och självklart är det ett äldre par ett par säten bort som kommenterar mina byxor. Och inte fan gör tanten det diskret, utan lutar sig till gubben och säger "kolla på hennes byxor, jag förstår inte...", men lyckligvis hann jag inte höra mer innan öronen fylls av Disturbed och Shinedown. Självklart ska folk ha sina olika åsikter, och självklart är det okej om alla inte diggar mina kläder, men om man ska säga sånt om någon man inte känner...kan man iaf inte vara lite diskret då? Tycker det är jävligt onödigt, för inte fan vet dom hur jag klär mig annars.
Men med favoritmusiken i öronen börjar jag ångra lite att jag inte satte mig bredvid dom ist och tala om att jag sannerligen hoppas att jag inte ser ut som henne när jag är 60 bast med elefantarsle. Alternativt kunde jag bara tala om att jag faktiskt inte brukar gå klädd så här och vara allmänt glad och trevlig som jag actually är. Eller så sitter jag helt enkelt kvar på mitt blåklädda säte och skiter i vilket. Egentligen tror jag att det hade varit rätt kul och att även de äldre paret hade säkert uppskattat det på något vänster, för det är så sjukt oväntat. Men eftersom det är Stockholm vi bor i är det ju självklart inte tillåtet i vårt interaktiva beteende att snacka med främlingar, speciellt när alla blickar man får tolkas antingen som "god, hon/han tycker jag är ett freak" eller "nämen, hon/han tycker jag är het". Och jag undrar lite, tänk om alla kunde känna sig tillräckligt säkra för att kunna snacka med vem fan som helst, skulle inte risken vara större att fler människor blir gladare? Jag får exempelvis en kick av att folk som handlar av mig är glada och kanske bubblar en rad eller två innan dom bara går, allt blir så mkt mer avslappnat då. Nu får jag t. ex kramar av kunder ibland för att dom har handlat av mig ett flertal gånger och vi tycker att motparten är trevlig. Jag tycker iaf att det lyfter upp dagen. Skulle säkert bli halshuggen och placerad i en container om butikschefen fick reda på det, jag är ju trots allt inte på jobbet för att bli polare med kunder, utan där för att sälja skiten.

New philosophy; stop caring, Bitch.

Hur som helst. Kom hem vid nio, ringde U och somnade i soffan med älsklingen. Och nu sitter jag här, skriver för en gångs skull ett långt inlägg innan jag börjar göra mig i ordning för den rutinerade bussresan till jobbet. 

  
Numb - Disturbed


Livet är som en morot

Livet kanske är som en morot ändå?
Man börjar som ett frö, som växer uppåt, och blir större.
Ända tills man blir vuxen, och blommar ut i en grön blast.
Blasten sträcker sig därefter allt närmare himlen.
Och där sitter Gud och vill äta den där jävla moroten,
som dessutom finns nånstans begravd i jorden.

...

Vi är alla morötter.

Circle - Slipknot


am I your anything?


"...unless you say you'll give me the world
or bring down the skylight to surprise me
I'll be the on standing in front of you
secretly whisper you're the one for me
amd when you notice my mouth are moving
and my feet are stright to the ground
it may take a while, but I'll know you'll see
you'll realize that you always want me around
and when you get surprised of having me
you'll never know what you shall say
and all that time I shall wait for you
and I'll bring you the world, and never go away..."

Ett jävla gissel

Varför måste det vara ett sånt jävla gissel att hitta ett nytt jobb? Idiotiskt. Gör i stort sett vad som helst bara jag slipper det äckliga jobb jag har för tillfället, allt dom vill är att ta in nya unga människor, slita ut deras ryggar och muskler för att sedan sparka dom när dom börjar säga ifrån. Det är sanslöst, vad är det för ställe jag jobbar på egentligen? Och den nya butikschefen är helt dum i huvudet, hur kan man inte vara det minsta tillmötesgående som chef, hur kan man skita så mkt i sin personal? När det är personalfest talar han inte ens om det för hela personalen, utan bara för 'vissa utvalda', hur svinig får man vara? Och med tanke på den idiotiska kommunikationen mellan mitt hem och mitt jobb är det i stort sett inte möjligt för mig att börja sex på morgonen, såvida jag inte åker hemifrån vid fyra på natten, tar mig till någon hållplats jag inte känner till och sitter där en timme ensam i kylan fram tills nästa buss går, och värre är det ju på helger...hur i hela helvetet kan man som chef skriva ett rullande schema där jag varannan lördag ska börja sex på morgonen, när han är så väl medveten om det här? Jag tycker att det är taskigt. Och inte vill han förstå mig heller, för han tycker bara att jag ska arbeta de tider som sätts ut åt mig, resten är mina problem. Och visst, självklart är det en poäng och jag har inga egentliga problem med att börja sex på morgonen, i don't give a damn. Men jag tycker att han kunde se mellan fingrarna för att vara schysst? Jag trodde att det ingick i en chefs arbetsuppgifter att få personalen att trivas så dom stannar längre och är villiga att jobba kvar? Det är så mkt bullshit på det bygget att jag håller på att bli knäpp. Jag måste därifrån, och det är nu.

  

My own prison - Creed


RSS 2.0